Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaBaletna predstava Palčica ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta u Sarajevu

Baletna predstava Palčica ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta u Sarajevu

Na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu očekuje nas premijerno izvođenje baletne predstave Palčica. Kako su najavili iz pozorišta predstavu će igrati postavka ansambla Narodnog pozorišta koja je već imala priliku da premijerno izvodi Palčicu.
Za sve one koji nisu upoznati sa pričom, baletska postava se sastoji od 12 primarnih uloga i ostalih članova ansambla. Oni će nam donijeti zanimljivu bajku o nježnoj i dražesnoj djevojčici Palčici. Koreografiju i režiju potpisuje Nermina Demian.

Narodno pozorište Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo

Palčica, sinonim dobrote

Kao što je i za očekivati, obzirom na to da je predstava bazirana na bajci Hansa Christiana Andersena, namjenjena je mlađoj publici. Palčica predstavlja sinonim za dobrotu. Pored svih problema koji su je zadesili zadržala je svoju dušu čistom i dječijom.
Odgovor na sve probleme je bila igra i pjesma pa je to i razlog zašto je ova priča tako dobro prihvaćena kod mlađe publike. U pozorištu je izuzetno pogodna za adaptaciju. Pored toga što iskazuje ljepotu plesa nosi i poučne poruke za gledaoce. 
Predstava će se izvesti u popodnevnom terminu da bi se prilagodila ciljanoj publici. U Sarajevu će se igrati u srijedu, 29. Marta, a narednog dana se očekuje gostovanje u BKC Tuzla. Posjetite Narodno pozorište sa svojim mališanima i uživajte u čarobnom svijetu bajki. 
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO