Četvrtak, 21 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleMuzikaSPIRIT: grupa Depeche Mode novim albumom predstavlja povratak korijenima

SPIRIT: grupa Depeche Mode novim albumom predstavlja povratak korijenima

Engleski elektronski bend Depeche Mode najavio je izlazak svog novog albuma pod nazivom Spirit. Njihovo posljednje izdanje smo mogli slušati još 2012 god. pa mnogi izlazak novog albuma smatraju svojevrsnim povratkom na scenu.
Frontmen benda Dave Gahan je još u oktobru prošle godine izjavio za medije da se album sprema, te da su kao i do sada autori pjesama on i kolega iz benda Martin Gore. Najavni singl albuma “Where's The Revolution” je označio početak.

Depeche Mode se vraća svojim korijenima

Kako su najavili autori, album će se vratiti u prošlost. Pod time podrazumijevaju povratak njihovom prvobitnom zvuku koji su njegovali 80ih godina. Međutim, pomak postoji i u vidu tematike, jer su odlučili da obrade trenutno aktuelne teme. 
Bend je i ranijih godina na suptilne načine ukazivao na probleme društva pa su pored ljubavnih pjesama imali i uradaka koji su bili isključivo vezani za društvene anomalije. Ovim album su željeli da skrenu probleme na aktuelnu politiku i moć vladavine jednog čovjeka. To je sigurno i jedan od razloga zašto i sam najavni singl pita: “Gdje je nestala revolucija?”
Mnogi sa nestrpljenjem očekuju izlazak albuma i šta im to još sprema ovaj kultni bend. Pored najave albuma u procesu su i pripreme za svjetsku turneju pa se nadamo da ćemo imati priliku pogledati bend i u nekom od gradova naše regije. 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO