Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdrava ishranaUkusne i zdrave, energetske pločice za cijelu porodicu

Ukusne i zdrave, energetske pločice za cijelu porodicu

Ukoliko želite počastiti svoju porodicu i prijatelje ukusnim i zdravim obrokom odlučite se za energetske pločice. Jako su ukusne, a pune vitamina i minerala koji su vam potrebni.

Također, zahtjevaju minimun pripreme, ne kuhaju se, niti ih morate peći. Mi vam donosimo recept koji uključuje samo tri sastojka, međutim vi ste ti koji odlučujete šta od namirnica koristiti za pripremu ove poslastice.

Pregledajte kuhinjske ormariće i možda baš pronađete sve sastojke koji su vam potrebni. Pored ovih koje ćemo mi koristiti, možete koristite sve orašaste plodove, suho voće, zobene pahuljice, tamnu čokoladu pa čak i malo kokosovog ili bademovog ulja koje će slasticu još duže držati “u životu”.

Za pripremu recepta potrebno je:

1 šolja suhog voća (mi smo koristili brusnice)
1 šolja badema
1 šulja hurmi/datulja 

Samo ova tri sastojka su dovoljna da napravite poslasticu koju će svi voljeti. Pomiješajte sve sastojke i izblendajte ih. Nakon toga sastojci će se spojiti u kompaktnu masu, zbog hurmi koje služe kao “ljepilo”. Oblikujte po želji, najbolje bi bilo da izlijete masu u posudu sa ravnim dnom. Ostavite na kratko da se stisne, isjecite na dijelove i slastica je spremna za jelo. 

cranberries-1485219_960_720

Pločice možete držati u frižideru i do 3 mjeseca. Možete ih držati i na sobnoj temperaturi, ali u tom slučaju ih konzumirajte češće. Idealne su kao užina pa vam iz toga razloga preporučujemo da ih ponesete sa sobom u torbi ili spremite kao školsku užinu svojoj djeci.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO