Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoNovi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness...

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rješenja

Samsung predvodi inovacije digitalnog zdravstva, i pomaže u praćenju zdravlja, dobre forme i kondicije s objedinjavanjem uvida i mjerenja, a kako bi korisnicima omogućio jasno i detaljno wellness iskustvo. Pristup počinje s jednostavnijim i tačnijim praćenjem zdravlja, uz pomoć Samsung BioActive senzora, koji korisnicima pruža detaljnije i preciznije lične zdravstvene podatke.

U sklopu svoje misije, Samsung ponovo podiže ljestvicu, predstavljanjem nove generacije ovog senzora, koji će premijeru imati u  sljedećoj generaciji Galaxy Watch pametnog sata, a omogućit će napredne prediktivne i preventivne wellness karakteristike, koje do sada nisu viđene na nosivim uređajima, uz tačnija mjerenja zdravstvenog stanja.[1]

Predstavljamo novi Samsung New BioActive Senzor

Potpuno novi BioActive senzor ključan je za pružanje boljih preventivnih zdravstvenih iskustava na sljedećoj generaciji Galaxy Watch sata, s poboljšanjima dizajna koja omogućavaju još preciznije uvide u zdravlje. Samsung inženjeri fokusirali su se na tri nadogradnje novog senzora: poboljšanje performansi fotodioda koje primaju svjetlost, dodavanje dodatnih boja dioda koje emituju svjetlost (LED) i njihovo optimalno raspoređivanje po senzoru.

Samsung je više nego udvostručio performanse svake fotodiode, uspješno smanjujući broj potrebnih za održavanje kapaciteta s osam na četiri. Ovaj redizajn oslobodio je dodatni prostor za integraciju većeg broja raznolikih LE dioda i osigurao njihov optimalan smještaj preko senzora. Novi senzor sada uključuje plave, žute, ljubičaste i ultraljubičaste diode uz povećan broj zelenih, crvenih i infracrvenih dioda. S integracijom i rasporedom ovih LE dioda, fotodioda i posebno dizajniranim fotodiodama, Samsung ide korak dalje u inovacijama i sada može nastaviti s neistraženim aspektima praćenja zdravlja na nosivim uređajima.

Donošenje veće tačnosti i novih mogućnosti za preventivno zdravlje

Optimalna raspodjela zelenih, crvenih i infracrvenih LE dioda postavlja nove standarde u tehnologiji nosivih uređaja, i poboljšava tačnost i omogućava izuzetne performanse u širokom nizu zdravstvenih mjerenja. To novom BioActive senzoru omogućava preciznije mjerenje broja otkucaja srca, kvaliteta sna, krvnog pritiska[2], nivoa kiseonika u krvi i nivoa stresa[3]. Čak je i mjerenje otkucaja srca tokom intenzivnih treninga 30 % tačnije u poređenju sa prethodnikom.

Različitije boje LE dioda i novodizajnirane fotodiode otvaraju nove mogućnosti i korisnicima omogućavaju bolje predviđanje trendova i preduzimanje proaktivnih koraka za preventivnu njegu. Prva od ovih karakteristika biće Indeks naprednih krajnjih proizvoda glikacije (AGEs)[4] — koji su pokazatelji metaboličkog zdravlja i biološkog starenja, pod jakim uticajem ukupnog načina života i navika u ishrani. Korišćen kao biološki marker sa uvidom, ovaj indeks pruža sliku biološkog uzrasta korisnika, kako bi im pomogao da donesu bolje odluke o svom zdravlju i radu ka zdravijoj budućnosti. Dodavanje AGE indeksa je samo jedna od mnogih novih naprednih funkcija planiranih za sljedeći Galaxy Watch.

Sljedeći Galaxy Watch će donijeti poboljšane i inteligentnije alate za zdravlje i dobrobit, kako bi pomogli korisnicima da postignu svoje ciljeve, zaključeno je prilikom predstavljanja.

###

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistemskih LSI, livnica i LED rješenja i pruža besprijekorno iskustvo povezanosti, kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na https://www.samsung.com/ba/news/.


[1] U poređenju sa Galaxy Watch6.

[2] Funkcija mjerenja krvnog pritiska dostupna je samo na određenim tržištima. Da bi se osigurala tačnost, korisnici bi trebalo da kalibrišu svoj uređaj svake četiri nedjelje sa tradicionalnom manžetnom za krvni pritisak. BP aplikacija ne može da dijagnostikuje hipertenziju, druga stanja ili da provjeri znake srčanog udara. Ova aplikacija se može koristiti samo za mjerenje kod osoba starijih od 22 godine. Nije predviđeno da zamijeni tradicionalne metode dijagnoze ili liječenja od strane kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

[3] Dostupnost funkcija može da varira u zavisnosti od tržišta. Galaxy Watch je namijenjen samo za opšte dobro i fitnes svrhe. Nije namijenjen otkrivanju, dijagnostikovanju ili liječenju bilo kakvog zdravstvenog stanja ili bolesti.

[4] Praćenje AGEs indeksa će biti dostupno u nadolazećoj seriji Galaxy Watch. Galaxy Watch koristi senzore svjetlosti koji rade u granicama postavljenim IEC62471 sigurnosnim propisima. Međutim, ljudi sa fotosenzitivnom kožom mogu imati neželjene reakcije na svjetlost, kao što je promjena boje kože ili osip. Izbjegavajte korišćenje ove funkcije ako osjetite simptome fotosenzitivnosti. Praćenje AGEs indeksa je samo za fitnes i dobrobit, a ne za dijagnozu i liječenje bilo kog zdravstvenog stanja. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se ljekaru za savjet.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO