Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoHotel The Amauris Vienna – dijalog umjetnosti i luksuza

Hotel The Amauris Vienna – dijalog umjetnosti i luksuza

U današnje vrijeme kada luksuzna putovanja nisu samo pitanje prestiža i udobnosti, odabir jedinstvenog hotela znači odabir savršenog osjećaja i atmosfere koja vas očekuje tokom boravka u hotelu. Prilikom izbora hotela u nekoj od evropskih prijestonica, ljudi danas traže mnogo više od onoga što predstavlja standard za vrhunske hotele. Ekskluzivni evropski hoteli često su dizajnirani tako da odišu određenim šarmom i karakterom koji odražava kulturu i historiju regiona u kojem se nalazi. Težnja ka usluzi koja nadilazi standardnu ponudu vodi ka iskustvu koje će pružiti dodatnu inspiraciju, prepoznavanje i cijenjenje estetike ambijenta. Sve navedeno je ideja kojom se vode oni koji biraju posebnost kao svoju refleksiju, čineći i svoj odmor nezaboravnim doživljajem.

Kada je prije godinu dana otvorio svoja vrata na čuvenoj Ringstrasse aveniji, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču, luksuzni butik hotel The Amauris Vienna postao je najnoviji dragulj grupe Relais & Châteaux, međunarodne hotelske asocijacije koju čine nezavisni hoteli i restorani koji nastoje da sačuvaju i promovišu raznolikost, ali i tradiciju gostoprimstva sa kojima dijele iste vrijednosti. Hotel Amauris ističe se svojim prefinjenim dizajnom, luksuznom estetikom i pažljivo odabranim detaljima.

Pored komfora i ekskluziviteta koji osjetite kada kročite u hotel The Amauris, prepoznat ćete i svijet koji sugeriše savremenu intepretaciju kulturnog naslijeđa. Arhitektura, specifičan ambijent i umjetnička djela koja se nalaze u hotelu učinit će da ljepota koju iskusite postane ne samo dio vašeg trenutnog iskustva, već i trajna inspiracija koja će vas pratiti i nakon boravka u njemu.

Smješten u zgradi iz 1860. godine, hotel The Amauris Vienna spaja sofisticirano naslijeđe Beča sa savremenim dizajnom i odiše neprolaznom elegancijom crno-bijele estetike istoimenog leptira. Sa 62 smještajne jedinice, uključujući 17 apartmana različitih kategorija, hotel The Amauris nudi vrhunski dizajn enterijera te spoj tradicije i ekskluzivnog komfora. Kroz upotrebu najkvalitetnijih materijala poput drveta i mermera, hotel stvara atmosferu luksuza i udobnosti, dok personalizovana usluga dodatno pojačava doživljaj boravka. Hotel The Amauris Vienna posjeduje sve komponente kojima odišu ekskluzivni hoteli u čuvenim evropskim metropolama – lokaciju, sofisticirani ambijent i vrhunski kvalitet usluge. Ali i mnogo više od toga, jer ovaj hotel zahvaljujući svojim specifičnostima prevazilazi standardne sadržaje koji se očekuju u jednom ovakvom hotelu.

Autentičan karakter ovog hotela ogleda se i u jedinstvenoj kolekciji originalnih umjetničkih dela koja posjeduje, podsjećajući nas na neprolaznu vrijednost epohe sa kraja 19. vijeka.

Kada se osvrnete na umjetničku kolekciju slika u restoranu Glasswing i u Glasswing Bar & Bistro u okviru hotela, postat će vam jasno na što se misli kada se kaže da danas novcem možete da kupite mnoge stvari osim tradicije i historije. Slike koje su izložene potiču iz perioda oko 1900. godine i dio su umjetničke kolekcije porodice vlasnika, koja se stvarala generacijama. Beč, kao epicentar kulturne i umjetničke aktivnosti, svoj uticaj pokazao je i kroz impresionizam, secesiju i postimpresionizam. Ova kolekcija posjeduje značajna djela navedene epohe i impresivna je kako prema odabiru samih djela tako i prema umjetnicima koji su aktivno doprinosili i značajno utjecali na evoluciju umjetnosti i kulture tog perioda. Alexander Rothaug, Emil Jakob Schindler, Olga Wisinger-Florian i Carl Moll i njihova djela, svako veličanstveno na svoj način, predstavljaju izvanredna imena umjetničke epohe kraja 19. i početka 20. vijeka koje su definisale umjetnost tog vremena.

Osim uživanja u vrhunskim gastronomskim specijalitetima u restoranu Glasswing, kao i opuštanja u savršeno dizajniranim i udobnim sobama hotela Amauris Beč, imajte na umu da ste okruženi slikama izuzetne umjetničke vrijednosti koje dodaju novu dimenziju vašem boravku. Te slike nisu samo dekoracija, one su prozor u prošlost, tihi svjedok jednog vremena i svjedočanstvo o bogatom naslijeđu koje oplemenjuje cjelokupan ambijent hotela.

Ugledajući se na impresioniste tog vremena, zastanite za momenat i umjesto na užurbanu svakodnevnicu, fokusirajte se na trenutne efekte svjetla koje vas okružuje. Dozvolite sebi da budete različiti i inovativni, otvarajući put za mnoge pravce i tokove umjetnosti života koja vas tek čeka. But don’t spread the word, keep it just for you.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO