Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoNajpoznatiji bh. berber Irfan Tepić priredio dan za pamćenje za 60 djece...

Najpoznatiji bh. berber Irfan Tepić priredio dan za pamćenje za 60 djece iz vrtića Vjeverica

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, najpoznatiji je i najbolji berber u našoj zemlji. Poznat je i kao osoba koja se uvijek odaziva na humanitarne akcije, te učestvuje u projektima koji su društveno odgovorni.

Da je čovjek velikog srca potvrdio je i posljednjim gestom, kada je u svom novootvorenom „Berber shopu by Irfan Tepić“ na Ilidži priredio dan iz snova za 60 mališana iz vrtića „Vjeverica“.

– Na mladima svijet ostaje. Ovi mališani su budućnost naše zemlje i drago mi je što sam ih sve zajedno ugostio u svom salonu. Moj sin ide u vrtić „Vjeverica“ i stalno djeci u vrtiću priča kako je njegov babo poznati berber i oni su izrazili želju da ih sve zajedno sa vrijednim i predanim učiteljicama ugostim. Svaka želja moje djece je za mene zapovijest i odmah sam se sa suprugom prihvatio posla i zajedno smo osmislili zanimljivo druženje koje je trajalo dva sata. Priredili smo im brojna iznenađenja, a osmjesi na njihovim licima su nam najbolji poklon. Uživali su u odličnoj predstavi mađioničara Almira, družili se sa maskotama, ručali i na kraju smo neke od njih malo i šišali i napravili zanimljive frizure. Svi su dobili i simbolične poklone i zahvalnice. Nadam se da će i drugi slijediti naš primjer i osmisliti slična iznenađenja za našu djecu, bez kojih Bosna i Hercegovina sigurno nema svijetlu budućnost – kaže Tepić.

Irfan je poznat kao berber koji uvijek pomjera granice svog zanata. Osim što je brinuo za imidž mnogih osoba sa javne scene, poput Dine Merlina, Miralema Pjanića, Senijada Ibričića, napisao je i knjigu „Berber ili prijatelj“, koja služi kao svojevrstan kompas za sve one koji se žele baviti starim zanatstvom berberstva.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO