Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoSamsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja na...

Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja na sajmu EuroCucina 2024.

S fokusom na besprijekornu povezanost između uređaja i inovativnih novih proizvoda, Samsung je demonstrirao poboljšanja koja donosi u životni stil kupaca

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je svoje nove vrhunske kuhinje i životni stil kao dio kontinuirane borbe za povezani kućni život na sajmu EuroCucina 2024. Događaj koji je održan u Milanu jedan je od najvećih međunarodnih kuhinjskih događaja i trajao je od 16. do 21. aprila na Rho Fiera Milano. Samsung je iskoristio događaj da pokaže kako će povezanost između više uređaja — kao i inovativne opcije novih ugrađenih proizvoda — promijeniti svakodnevni život u domu.

„Raduje me što mogu pokazati učesnicima što smo stvorili na EuroCucini, nakon globalnog predstavljanja ‘Dobro došli u BESPOKE AI’ prije dvije sedmice,” rekao je Moohyung Lee, EVP i rukovodilac tima za korisničko iskustvo, sektora Digital Appliances (DA) u Samsung Electronics. „Vjerujemo da će povezanost između uređaja podići živote korisnika na novi nivo. Štoviše, također želimo da kupci pronađu različite opcije novih ugrađenih proizvoda koje će im pomoći u svakodnevnom životu. Nadam se da će posjetioci na štandu uživati u ovim novim promjenama koje Samsung donosi u EuroCucinu.“

Samsungov štand na EuroCucini pozvao je posjetioce u glavne zone koje su se sastojale od Bespoke AI[1] i Premium Built-in Kitchen. Posebno u zoni Premium Kitchen, Samsung je predstavio tri nova ugradna proizvoda koji odgovaraju evropskom stilu života i prepuni su novih inovativnih opcija.

Proširenje povezivosti preko uređaja

Putovanje Samsungovim paviljonom počelo je Bespoke AI[2] zonom, koja pokazuje proširenje povezivosti uređaja[3]. Uključila je iskustvo umreženosti, koje ne postoji samo u kuhinji, već i u ostatku doma, pomažući da život korisnika bude jednostavan i intuitivan, uz uveliko smanjenom potrebom navođenja od strane korisnika.

Samsung ističe poboljšano korisničko iskustvo korištenjem više ekrana. Ključne sastavnice umreženog doma su AI Family Hub™[4] i AI Home[5] ― a sedam-inčni ekran ugrađen u Bespoke AI Laundry Combo™ mašinu za pranje i sušenje veša, kao i u Anyplace Induction indukcijsku ploču. Korisnici mogu, korištenjem ugrađenih ekrana, da dobiju korisne informacije o samom uređaju ili dobiju telefonski poziv direktno na Bespoke AI Laundry Combo™ dok peru odjeću. Ali najvažniji dio je da ekrani omogućavaju uređajima da se povežu s drugim uređajima i upravljaju njima, dopuštajući korisnicima da uživaju u većoj pogodnosti kroz ekosistem SmartThings.

Na primjer, imaju SmartThings 3D Map View, trodimenzionalnu perspektivu doma koja locira povezane Samsung uređaje u cijeloj kući. Pojednostavljuje radnje poput isključivanja povezanih uređaja i provjere njihove potrošnje energije.

U zoni su spremani i razni scenariji stvarnog života. U određenom načinu rada kao što je SmartThings Energy Away način rada, SmartThings automatski isključuje odabrane, određene uređaje i uređaje kada su korisnici izvan kuće. Štaviše, također predstavlja rješenja za uštedu energije temeljena na SmartThings Energy. Uz Optimal Charging, robot usisavač puni samo do 60% tokom sati najveće potrošnje, dok Optimal Scheduling automatski raspoređuje ciklus mašine za pranje posuđa tokom sati izvan najveće potrošnje.

Korištenjem Calm Onboarding opcije, Samsung od samog početka omogućuje bolje korisničko iskustvo i istraživanje SmartThings ekosistema. Kada kupci kupe proizvod koristeći svoj Samsung račun, SmartThings prati gdje je dostava i automatski se povezuje s njima, bez potrebe korisnika da ih instaliraju „pješke“ u svoj dom. Svakako treba naglasiti da sigurnost umreženih uređaja nadzire i višestruko nagrađivana Samsung Knox platforma.

Ugradni kućni aparati za različite stilove života

Na evropskom tržištu, Samsung je dodatno ojačao svoju poziciju brenda lansiranjem ugradnih modela uključujući frižidere, mašine za pranje posuđa, indukcijske ploče za kuvanje i rerne, kao i uvođenjem inovativnih opcija kao što je AI Pro Cooking. U Premium Built-in Kitchen zoni, Samsung je predstavio tri nova proizvoda koji će osigurati prisutnost njegovog brenda na tržištu ugradbenih kuhinja. Imaju mogućnosti primjene vještačke inteligencije i nadograđenu funkcionalnost te potrošačima pružaju veliku fleksibilnost pri konfigurisanju njihovih ugradnih kuhinja.

Za početak, široki ugradni frižider sa zamrzivačem u donjem dijelu, oznake BRB6500D, prvi je široki model u Samsung portfoliju ugradnih frižidera. Zahvaljujući Wi-Fi kompatibilnosti, korisnici mogu smanjiti utrošak električne energije do 10%[6], koristeći opciju SmartThings AI Energy Mode.[7] Korisnici također mogu pratiti utrošak energije i procijeniti iznos mjesečnog računa. Ako račun premaši unaprijed postavljen iznos, način rada za uštedu energije može pomoći korisnicima da uštede energiju[8], promjenom brzine kompresora i učestalosti ciklusa odmrzavanja. Što se tiče održavanja svježine hrane, sistem Twin Cooling™ osigurava da hrana duže ostane svježa, mijenjanjem temperature i vlažnosti u frižideru i zamrzivaču pomoću nezavisnih isparivača i ventilatora.

Nova je i Anyplace Induction, indukcijska ploča koja je ranije prikazana na globalnom događaju ‘Welcome to BESPOKE AI’. Kao što i sam naziv kaže, Anyplace Induction omogućuje korisnicima fleksibilno kuvanje bilo gdje na ploči za kuvanje. Ova fleksibilnost je omogućena pomoću 22 pravougaone ploče za opsežno pokrivanje ploče za kuvanje. Smanjuje „mrtve zone“ i stoga čini veću površinu za kuvanje od uobičajene Samsung indukcijske ploče za kuvanje s četiri kruga[9]. Nadalje, Intelligent Pan Detection pomaže korisnicima da postave lonce i tiganje gdje žele. Indukcija koristi 76 senzora za inteligentno prepoznavanje lonaca i tiganja i prikaz njihovih lokacija na početnom ekranu. To korisnicima omogućava odabir područja kuvanja i postavljanje temperatura u zavisnosti o tome šta kuvaju. Osim ovih funkcija, Anyplace Induction također uključuje opcije kao što je staklo protiv ogrebotina, koje ima izuzetan nivo čvrstoće od 8 prema Mohsovoj skali[10]. S ovim nivoom čvrstoće manja je vjerovatnoća da će na površini ostati tragovi kada korisnici pomjeraju posuđe ili je čiste, što pločču čini dugotrajnom i lakšom za održavanje. Očekuje se da će proizvod biti dostupan u Evropi u drugoj polovini 2024.

Samsung nova energetski učinkovita mašina za pranje posuđa[11] koja je također bila izložena na EuroCucina 2024., najnoviji je model koji donosi visoku energetsku učinkovitost u pranju posuđa. Dolazeći s A/B energetskim oznakama[12], mašina za pranje posuđa ima WaterJet Clean™ sistem, koji pruža intenzivno čišćenje iz svakog ugla, čime se poboljšava energetska učinkovitost. Radi uz nivo buke od samo 41 dB kada se koristi program Extra Silence[13]. Štoviše, putem povezivosti SmartThings korisnici mogu uštedjeti dodatnu energiju u stvarnom životu. SmartThings AI Energy[14] način rada proaktivno prati svoju potrošnju energije i predviđa njenu stalnu upotrebu. Korisnici mogu uključiti način rada za uštedu energije ako se čini da mjesečni račun za struju premašuje njihov cilj. Tada mašina za pranje posuđa koristi do 23% manje energije s programom Pots & Pans[15], smanjujući temperaturu glavnog pranja i vrućeg ispiranja, dok produžuje vrijeme ciklusa. Na kraju, Kitchen Fit™ klizna vrata[16] osiguravaju da se perilica posuđa skladno uklopi u moderne kuhinje. Zahvaljujući kliznoj šarci, vrata se mogu u potpunosti otvoriti bez rezanja podnožja ispod, što znači da se donja linija vrata neprimjetno nastavlja na vrata kuhinjskih ormarića.

Kvalitet i saradnja sada i u budućnosti

Samsung nastoji da zadrži kvalitet proizvoda i osigura bolje rezultate. Stoga razvija tehnologije kako bi ovu predanost unijela u opcije proizvoda kao što su AI Ecobubble™[17], koji smanjuje potrošnju energije mašine za pranje odjeće[18], te Less Microfiber™ Filter and Cycle, smanjujući emisije mikroplastike u vodi ispuštenoj iz mašine za pranje veša.[19]

Kao dio svojih neprestanih nastojanja, Samsung je predstavio svoje najnovije napore posjetiocima na sajmu EuroCucina 2024. Kopanija se posebno usresrijedila na saradnju koja koristi SmartThings Energy. Samsung je aktivno učestvovao u projektima čiji je cilj na kraju da stvori Net Zero Home. SmartThings Energy integriše ove projekte kako bi osigurao neprestanu kontrolu i praćenje potrošnje energije u domu. Također se može sinhronizovati s programom kao što je Demand Response (DR)[20], automatskim podešavanjem načina rada povezanih uređaja kada se aktivira DR događaj. Samsung je predan širenju svoje saradnje širom svijeta kako bi pomogao korisnicima da napreduju na putu prema energetski učinkovitom načinu života.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, uređaja za domaćinstvo, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.


[1] Funkcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji dostupne su na odabranim uređajima.

[2] Funkcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji dostupne su na odabranim uređajima.

[3] Uređaji moraju biti povezani sa SmartThings aplikacijom i registrovani na istom Samsung nalogu

[4] AI Vision Inside dpstupne preko Family Hub-a koristi algoritam zasnovan na vještačkoj inteligenciji, koji se može periodično ažurirati da bi se poboljšala tačnost. Algoritmi zasnovani na veštačkoj inteligenciji mogu da generišu nepotpune ili netačne informacije.

[5] Za AI Home dostupan na Anyplace Induction: Preporuke za recepte i Bixby dostupne preko AI Home koriste algoritme zasnovane na AI. Da biste pristupili svojim preporukama na AI recipe, kliknite na ‘Food’ service u SmartThings aplikaciji u AI Home glavnom meniju.

Za AI Home dostupan na Bespoke AI Laundri Combo™: AI Opti™ Vash & Dri i Bixby kojima se pristupa preko AI Home koriste algoritam zasnovan na AI. Naši algoritmi zasnovani na vještačkoj inteligenciji mogu se periodično ažurirati da bi se poboljšala tačnost. Potrebni su Wi-Fi veza i Samsung nalog.

[6] The test results are based on a comparison of the factory setting temperature when using AI Energy mode and without using AI Energy mode. Results may vary depending on the usage conditions and patterns.

[7] Available on Android and iOS devices. A Wi-Fi connection and a Samsung account are required.

[8] SmartThings will display a notification before activating the saving algorithm in both “Maximum Mode” and “Custom Mode.”

[9] Based on internal testing. Test conditions: Comparison of the actual cookable area covered by the coil. Comparison model: NZ84C605**K/U*(conventional)

[10] Based on testing by Intertek of the Mohs hardness rating in accordance with ASTM C1895: General ceramic glass = 5, Samsung Anti-Scratch Glass = 8. For comparison, Diamond = 10, Masonry drill bit = 8, Iron nail = 6. The test involves placing a sample on the tester, then installing the tip and setting the angle to 70°C. 200g of balance weight is placed on the tester, before scratching the sample with the tip 5 times and then cleaning the surface and checking it with the naked eye to see if a scratch is visible.

[11] DW7700B

[12] DW60DG790***** have rated an A energy grade and DW60DG770/760***** have rated B energy grade.

[13] Based on internal testing. When using the Extra Silence program the noise level is 41dB with the third rack installed.

[14] Available on Android and iOS devices. A Wi-Fi connection and a Samsung account are required.

[15] Based on internal testing on a DW60DG790I00ET model to measure the energy consumption of the ‘Pots and Pans’ program with and without using AI Energy mode, in accordance with the EN 60436 standards. Result: ‘Pots and Pans’ program = 1,500Wh/cycle and ‘Pots and Pans’ program with AI Energy mode = 1,150Wh/cycle, which is a reduction of 23.3%. Results may vary depending on the actual usage conditions. AI Energy mode can be used with 6 washing cycles: Intensive, Express, Extra Silence, Pots and Pans, Plastic, Auto.

[16] Custom panel weight range: 4.5-12kg (Self adjusting).

[17] AI Ecobubble™ is only activated when specific courses are selected, including Cotton, Synthetics and AI Wash with loads less than 2kg.

[18] Up to 70% reduction in energy use from using Ecobubble™ cold wash compared to washing in warm water. Tested in accordance with IEC 60456-2010 / 4kg Wash Load / Super Eco Wash cold (WF80F5E5U4W) vs. Cotton 40°C without Ecobubble™ (WF0702WKU). Individual results may vary.

[19] Less Microfiber™ Filter captures approximately 89-98% of microplastics when washing; laboratory tested using 2kg synthetic fabric load in the WW90T734DWH, WF24A9500KW, and washing machine. Less Microfiber™ Cycle reduces microplastics emissions in the water drained from washing machine, based on testing by the Ocean Wise Plastics Lab using a 2kg load of 100% polyester hoodies, comparing Synthetics cycle on a Samsung conventional model WW4000T and the Less Microfiber cycle on the WW7000B. When washing synthetic fabrics only. Results may vary depending on the actual clothes and usage conditions.

[20] Demand Response (DR) is a program that provides several forms of incentives to customers who shift their electricity demand during peak hours.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO