Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoRevija Kontura Futura:Proslava novih talenata i kreacija u sarajevskoj Vijećnici

Revija Kontura Futura:Proslava novih talenata i kreacija u sarajevskoj Vijećnici

Modno-umjetnički projekt Kontura Futura, istaknut po svojoj inovativnosti i
kreativnosti, sa zadovoljstvom najavljuje drugu reviju pod vodstvom Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić, koja će se održati 16. maja 2024. godine u monumentalnoj sarajevskoj Vijećnici.


Prva revija, održana prošle godine također u maju, slavila je više od dvadeset godina rada ovih renomiranih modnih dizajnerica, njihovo prijateljstvo, ali i posvećenost podršci ženskog poduzetništva. Iz prožetosti ideje prijateljstva i podrške, Kontura sada hrabro korača prema budućnosti, otvarajući vrata novim generacijama mladih kreativki. Drugo izdanje Kontura Future postaje platforma koja će promovirati i podržavati mlade ljude, omogućavajući im da svoje vizije podijele s publikom i osiguraju podršku koja je ključna za njihov daljnji napredak. Ove godine fokus neće biti samo na revijama Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić, već će svoje modne kreacije predstaviti i Dalila Bristrić
i Amra Kurtić.


Ove dvije mlade dizajnerice, koje su se kvalificirale putem konkursa Kontura Futura, imale su priliku proći kroz mentorstvo Amne i Jasne, putujući kroz cijeli proces kreiranja, od skica do finalnih kreacija koje će predstaviti na reviji.


“Ovo je još jedan korak u našoj predanosti razvoju lokalne modne scene i podršci nadolazećim generacijama”, ističu Amna i Jasna. Dalila Bristrić je izrazila svoje oduševljenje ovom prilikom: “Apliciranje na ovaj konkurs predstavljalo je poput neočekivane poslastice u mom profesionalnom putovanju. Osjećala sam da je ovo ne samo priznanje za moj dosadašnji rad, već i potvrda da je ono što radim prepoznato i odabrano. Ova prilika je
stigla kao blagoslov, dodajući dubinu mom iskustvu i otvarajući vrata novim saznanjima. Smatrala sam to više od običnog izazova; to je bilo putovanje koje je obećavalo obogaćivanje mog kreativnog duha i mogućnost da se povežem s drugim stručnjacima u polju. Osjećala sam da je ovaj poziv ne samo priznanje za moj dosadašnji rad već i potvrda da je ono što radim prepoznato i odabrano, baš kao što sam i ja odabrala njega. Ovaj korak je bio emotivno značajan za mene, naglašavajući ne samo profesionalni razvoj već i dublje lične veze s mojim pozivom i svrhom.”


Amra Kurtić je podijelila svoje uzbuđenje: “Razlog prijave prvobitno je bila želja za povratkom u djetinjstvo, jer sam još kao mala uživala crtajući odjeću. Pročitavši temu konkursa, pomislila sam da bih mogla predstaviti svoje kreacije na reviji, što mi je bilo nezamislivo, ali istovremeno očaravajuće. Učešće u ovako velikom projektu jeste divan početak prvih koraka na putu ka uspjehu. U konačnici možda i sponzaja samog sebe, da li kroz ideje koje predstavimo ili kroz misao da li i koliko možemo dati svoj doprinos onome što radimo. Sponzaja svojih ambicija, želja, sposobnosti i upornosti. Nemjerljiv je poklon i učiti od najboljih, iskusnih dizajnerica. Svako od nas ima iskru u sebi, no pojedinac može zasijati i napredovati spajajući svoju iskru sa tuđom. Upravo tako bih opisala putovanje Konture Future.”

Događaj će okupiti mnoge poznate ličnosti iz različitih sfera života te donijeti nevjerojatan spoj modne umjetnosti, mladog talenta i ženskog poduzetništva kao vodilje jačanja društva i modne scene. Revija Kontura Futura obećava nezaboravnu večer glamura, inspiracije i inovacije. Pozivamo vas da pratite kolektiv Kontura Futura kako bismo zajedno slavili umjetnost i talente koji čine našu zajednicu posebnom. Budite dio ove jedinstvene modne avanture koja će osvojiti vaša srca i oduševiti vaša čula.

Posebno se zahvaljujemo sponzorima koji su podržali ovaj jedinstveni događaj a to su Porsche, Unicredit Banka, Bingo d.o.o, Lutrija Bosne i Hercegovine, Afrodita , kao i našim dragim prijateljima I partnerima Udruženje INDI+E, Event Tim, Druga Kuća Restoran & Catering, Retro Shoes, 3gSpirit i svakako svim medijskim kućama, portalima i štampanim medijima koji nas rado prate i podržavaju.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO