Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisSamsung slavi deceniju liderstva na svjetskom tržištu soundbarova

Samsung slavi deceniju liderstva na svjetskom tržištu soundbarova

Samsung Electronics već deset uzastopnih godina drži poziciju lidera na svjetskom tržištu soundbarova, od 2014. do 2023, piše u godišnjem izvještaju firme FutureSource Consulting. Najnoviji podaci, objavljeni 28. februara, ističu konstantno liderstvo na tržištu kompanije Samsung, uz udio od 20,3 odsto i doprinos obimu prodaje sektora od 18,8 odsto u 2023. godini.
 
Samsung već godinama podiže ljestvicu kad je riječ o sistemima za kućnu zabavu, a njegovi soundbarovi su poznati po izuzetnom kvalitetu zvuka i revolucionarnim inovacijama. Čuvene funkcije kao što su Q-Symphony i SpaceFit Sound su potpuno promijenile iskustvo slušanja, nudeći imersivan doživljaj zvuka koji je prilagođen okruženju.
 
Ovaj standard izvrsnosti prepoznali su stručnjaci i recenzenti, pa je tako T3 dodijelio titulu „Najboljeg soundbara“ modelu HW-Q990C na osnovu njegovih imersivnih audio karakteristika i „izuzetnog zvuka prilagođenog okruženju“, dok je HomeTheaterReview proglasio ovaj saundbar „Izborom urednika“ uz komentar: „Zvuk je odličan, bez obzira koja vrsta sadržaja je u pitanju.“
 
Samsung svojom ovogodišnjom linijom soundbarova nastavlja da pomjera granice uvođenjem unaprijeđenih AI audio funkcija i opcija povezivanja koje zadovoljavaju sve potrebe korisnika.
 
Vodeći saundbar iz Q-serije, HW-Q990D, nudi impresivan 11.1.4-kanalni okružujući zvuk i unaprijeđenu funkciju Q-Symphony. Ovaj uređaj na bazi AI analizira i sinhronizuje glasovne kanale za jasne dijaloge i imersivan zvuk preko svih zvučnika. Uparen sa SpaceFit Sound Pro za odgovarajuća audio podešavanja, ovaj soundbar također garantuje imersivan doživljaj u bilo kom prostoru, dok HDMI 2.1 i 4K/120Hz prolaz nudi opcije povezivanja koje ispunjavaju zahtjeve modernih kućnih sistema zabave.
 
„Izuzetno nam je drago što smo ponovo prepoznati kao tržišni lider u soundbarovima, što je odraz pozitivnih reakcija naših korisnika“, izjavio je Čioldži Kim, izvršni potpredsjednik za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. „Oslanjajući se na ovaj uspjeh, nastavićemo da pomjeramo granice kućne zabave uz superioran kvalitet zvuka i napredne funkcije povezivanja zahvaljujući primjeni tehnologije zvuka na bazi AI u cilju daljeg unapređenja korisničkog iskustva i jačanja Samsung pozicije na svjetskom tržištu.“
 
Za više informacija posjetite https://www.samsung.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO