Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoUoči turneje po BiH, The Frajle izdale album “Dnevnik duše”: To je...

Uoči turneje po BiH, The Frajle izdale album “Dnevnik duše”: To je kruna naše karijere, a pjesma “Prijatelj” dragulj u toj kruni

Petnaest divnih godina proletjelo je u trenu za Natašu Mihajlović, Jelenu i Nevenu Buča, kao i za vjernu publiku ženskog trija “The Frajle”. Toliko je prošlo od njihovog osnivanja, a kako ljepše proslaviti jubilej nego novim albumom “Dnevnik duše” i početkom velike rođendanske regionalne turneje.

Posebnost na albumu, ističu, upravo je singl “Prijatelj”. Koliko prijatelja može stati u jednu pjesmu? Sudeći prema novom hitu, cijela regija s tendencijom da se poruka ljubavi i prijateljstva prenese i puno šire u svijet.

  • “Dnevnik duše” došao je kao kruna dosadašnje karijere i muzičkog iskustva, a pjesma “Prijatelj” kao dragulj u toj kruni, rekla je Nevena Buča o singlu s novog albuma, na kojem su emocije i muziku Frajle udružile sa svojim prijateljima, eminentnim muzičarima – Sanjom Doležal, Sergejem Ćetkovićem, Adijem Šošeom, Lukom Basijem i Lozanom.  
  • Raditi s umjetnicima kakvi su oni, univerzalni je jezik muzike koji kao Frajle njegujemo posljednjih 15 godina. Naš jubilej slavimo s vjernom publikom, ali odlučile smo ići i korak dalje – podijeliti ga s našim dragim kolegama, rekla je Nevena Buča.  
  • Željele smo ovim albumom još jednom pokazati da se sve može kad se žene slože, te da podsjetimo da je muzika univerzalni jezik ljubavi, a mi samo svoje emocije pretačemo u note, dodala je Nataša Mihajlović, a treća Frajla Jelena Buča pokušala je objasniti koja je tajna njihovog uspjeha.
  • Možda je naš najveći uspjeh to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije. Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek – naše i neponovljivo. Trajanje znači neku kvalitetu. Nama je muzika dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tokom ove godine na turneji koja je puna do posljednjeg mjesta, poručila je.

I upravo u emotivnom nastupu prošlo je predstavljanje “Dnevnika duše” u Novom Sadu, gdje su nastupile pred brojnim zvanicama, među kojima je bila i Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na Euroviziji 2017. godine, kao i prošlogodišnja senzacija s Beovizije – Princ. Cijeli album pustile su publici i onima koji će to tek postati na službenom kanalu na YouTubeu, a muzičku priču “Frajle” nastavljaju na velikoj regionalnoj turneji, koja u sljedećih mjesec dana objedinjuje 20-tak gradova.

Neki termini za Bosnu i Hercegovinu već su poznati.  

Tuzlanski BKC je na rasporedu 5. aprila, Kosača u Mostaru dan kasnije, a BKC u Sarajevu 7. aprila. Datumi za proljeće i ljeto i dalje se pune, a gdje god su kod nas nastupale, uvijek su doživjele lijepu povezanost i prijateljstvo s publikom svih generacija.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO