Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoSamsung predstavlja Galaxy AI viziju na kongresu MWC 2024 sa najnovijim proizvodima...

Samsung predstavlja Galaxy AI viziju na kongresu MWC 2024 sa najnovijim proizvodima i uslugama

Posjetioci će moći doživjeti iskustvo Galaxy S24 serije, sa proširenim ekosistemom proizvoda i Samsung Connected Health, koji su svi na bazi Galaxy AI

Samsung Electronics predstavlja novo mobilno iskustvo uz Galaxy AI na Svjetskom kongresu mobilne telefonije 2024 u Barceloni. Posjetioci Samsung štanda će moći da isprobaju Galaxy AI na svim Galaxy proizvodima, među kojima je glavna serija Galaxy S24 kao predvodnik nove ere mobilne AI. Galaxy AI će također biti proširen na Samsung ponudu, uključujući inteligentniju produktivnost uz seriju Galaxy Book4, inteligentno zdravlje uz seriju Galaxy Watch6, kao i Galaxy Ring koji će po prvi put biti javno izložen.

„Naši najnoviji Galaxy proizvodi i inovacije oslobađaju snagu mobilne AI i osnažuju korisnike da u svakodnevnom životu stvore nove mogućnosti“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Na ovogodišnjem kongresu MWC ćemo prikazati Galaxy AI u svojoj ponudi, uključujući seriju Galaxy S24, što samo potvrđuje koliko su ovi uređaji moćni u omogućavanju bolje, inteligentnije i povezanije budućnosti.“

Uvođenje nove ere mobilne vještače inteligencije
Samsung će predstaviti AI funkcije serije Galaxy S24 koje unapređuju komunikaciju i kreativnost korisnika, a koje će na štandu moći da se isprobaju u svakodnevnim situacijama. Tu spadaju funkcije kao što je Live Translate na bazi AI na uređaju za dvosmjerno prevođenje telefonskih razgovora u realnom vremenu koje uklanja jezičke barijere. Funkcija Circle to Search with Google omogućava lako i brzo, intuitivnije pretraživanje novih otkrića uz jedan jednostavan pokret. Tu je i Note Assist, koji pojednostavljuje i organizuje složene tekstove, kao i Generative Edit, koji korisniku omogućava da slobodno mijenja veličinu slike ili poziciju predmeta na njoj za više kreativne slobode.

Samsung je također organizovao prostor gdje posjetioci mogu da isprobaju sve mogućnosti moćne kamere serije Galaxy S24. U zoni koja podsjeća na zamračenu koncertnu salu se mogu praviti snimci malih predmeta postavljenih na bini iz neposredne blizine korištenjem funkcije Nightography serije Galaxy S24, koja je unaprijeđena da bude stabilnija pri slabom osvjetljenju zahvaljujući ProVisual Engine na bazi Galaxy AI.

Ove Galaxy AI mogućnosti će uskoro biti proširene na postojeće Galaxy modele, među kojima su Galaxy Z Fold5, Z Flip5 i serija Tab S9, kao i serija Galaxy S23 i and S23 FE. Pored toga, Samsung nudi šansu za bolju produktivnost iz prve ruke uz seriju Galaxy Book4, koja će biti lansirana od 26. februara u cijelom svijetu. Funkcije konektivnosti na Galaxy uređajima predstavljene na Samsung štandu će pokazati kako korisnici mogu savršeno da unaprijede produktivnost, kao što je lako prebacivanje i uređivanje fotografija i video snimaka između uređaja Galaxy S24, Galaxy Book4 i Galaxy Tab S9.

Povezanije iskustvo dobrobiti na bazi AI

Samsung će izložiti svoju liniju za inteligentno zdravlje na kongresu MWC i tako korisnicima ponuditi još personalizovanije i savršenije iskustvo kad je riječ o zdravlju uz transformativnu moć AI, i to na još više uređaja. U okviru ove linije će biti predstavljen Galaxy Ring kao novi faktor forme zdravlja koji pojednostavljuje svakodnevnu dobrobit i podržava pametniji i zdraviji način života preko povezanije digitalne platforme za dobrobit – Samsung Health.

Samsung također planira da izloži nove funkcije inteligentnog zdravlja. Naprimjer, My Vitality Score nudi personalizovani uvid u zdravlje na osnovu više faktora kao što su san, aktivnost, puls i varijabilnost pulsa, dok Booster Card pomaže da svaki dan bude zdraviji praćenjem definisanih ciljeva i pružanjem konkretnih uvida. Posjetioci će moći da vide prednosti ovih funkcija na seriji Galaxy Watch6 satova uparenih sa uređajem Galaxy S24 prije nego što one budu dostupne javnosti kasnije ove godine.

Oslanjajući se na Samsung SmartThings ekosistem, Samsung prikazuje kako dom može da se pretvori u mjesto zdravijeg života. Korisnici mogu da uključuju i isključuju povezana svjetla za optimalan san ili podese alarm da uzmu lijek. Isto tako mogu da prate vježbanje i mjere puls i potrošene kalorije dok gledaju video sa vježbama na povezanom TV uređaju, sve u isto vrijeme.

Štand Samsung Galaxy Experience na kongresu MWC 2024 nalazi se u Hali 3 sajma Fira Barcelona Gran Via.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite http://news.samsung.com. 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO