Srijeda, 17 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoQLED i OLED kao budućnost televizije: Tri stvari koje trebate znati prije...

QLED i OLED kao budućnost televizije: Tri stvari koje trebate znati prije nego što se odlučite za kupovinu

Kada razmišljate o unapređenju vašeg kućnog zabavnog sistema, savremene tehnologije televizora poput Samsung QLED i OLED modela nude revolucionarno iskustvo gledanja. Prije nego što se odlučite na kupovinu velikog ekrana koji donosi raznolike radosti, evo tri stvari koje bi trebalo da znate.


Vrhunski dizajn i kvalitet slike


Bez obzira na to želite li transformisati svoj dnevni boravak u pravo kino, doživjeti uzbuđenje sportskih događaja ili jednostavno potpuno zaroniti u svijet video igara, Samsung OLED TV i Neo QLED 4K televizori omogućavaju vam da to postignete. Nude izvanredan kvalitet slike zahvaljujući samoosvjetljujućim pikselima i Quantum Dot tehnologiji. Duboke crne i živopisne boje čine svaki sadržaj živopisnim, dok inovativni Infinity One dizajn dodaju eleganciju prostoru svojim tankim profilom. Ove tehnologije ne samo da poboljšavaju estetiku vašeg doma, već i podižu iskustvo gledanja na sasvim novi nivo, transformišući svaki kutak u epicentar vizuelnog spektakla.


Besprijekoran zvuk i inovativne funkcije


Dolby Atmos tehnologija u Samsung OLED i Neo QLED 4K televizorima pruža izuzetno zvučno iskustvo, uz zvučnike koji korisnike uvode u potpuno novu dimenziju slušanja. Tehnologija Quantum HDR OLED+ i pojačivač stvarne dubine dodatno poboljšavaju doživljaj gledanja, oponašajući način na koji ljudsko oko obrađuje dubinu i nudeći živopisan prikaz sadržaja sa realističnim kontrastima i bojama. Također, inovativni SolarCell daljinski upravljač i SmartThings platforma omogućavaju lako upravljanje televizorom i pametnim uređajima u domu, postavljajući nove standarde u udobnosti i efikasnosti.
Samsung televizori dolaze s ekološki osviještenim dodacima poput SolarCell daljinskog upravljača koji se napaja sunčevom svjetlošću, eliminišući potrebu za jednokratnim baterijama. Također, ugrađena Knox platforma osigurava zaštitu svih vaših podataka, od PIN kodova do lozinki, pružajući mir uma dok uživate u najnovijim tehnološkim dostignućima. Ovo ne samo da štiti vašu privatnost, već i potiče odgovorno korištenje tehnologije, čineći Samsung televizore idealnim izborom za buduće generacije.


Inovacije u svakom domu


Pri odabiru između QLED i OLED televizora, važno je razmotriti ove ključne aspekte kako biste osigurali da vaš izbor najbolje odgovara vašim potrebama i željama. Ipak, koji god model odaberete, možete biti sigurni u impresivno iskustvo gledanja, elegantan dizajn i napredne funkcije koji u kombinaciji čine ove televizore savršenim dodatkom svakom modernom domu.


Dodajmo i to da platforma SmartThings, kao još jedan od benefita Samsung uređaja, omogućava nesmetano integrisanje i povezivanje više uređaja, pri čemu sigurnost ostaje glavni prioritet. To korisnicima olakšava stvaranje istinski personalizovanog iskustva koje odgovara njihovim sklonostima i potrebama. Sa druge strane sa AI Energy načinom rada možete da sačuvate energiju i pratite svoju uštedu. Nijanse okolne svjetlosti automatski se otkrivaju i analiziraju kako bi se prilagodila svjetlost, smanjujući ukupnu potrošnju energije. Dakle, Samsung televizori ne samo da korisnicima pružaju izvanredno iskustvo gledanja, već se prilagođavaju i stilu života.


Više o ovim modelima možete naći na linkovima:

https://www.samsung.com/ba/tvs/oled-tv/s95c-77-inch-oled-4k-smart-tv-qe77s95catxxh/
https://www.samsung.com/ba/tvs/all-tvs/?neo-qled+uhd-4k

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO