Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisIrfan Tepić ruši granice starog zanata: Ispunio životnu želju, otvara berbersku radnju...

Irfan Tepić ruši granice starog zanata: Ispunio životnu želju, otvara berbersku radnju od milion KM

Brada je u posljednje vrijeme postala „muška šminka“, a berberski tretman više nije samo šišanje i brijanje, to je doživljaj. Ako kliknemo sa majstorom sa britvom, onda sa njim dijelimo svoje brige, želje, tajne i ambicije. Čini se da se lakše otvorimo prema ljudima kojima smo dali na povjerenje svoju glavu oko koje se vješto barata makazama i prelazi britvom preko grkljana. U tih sat vremena od ulaska u salon do izlaska, naši zidovi otpora se ruše, te bivamo spremni da slušamo, učimo i rastemo.

U Sarajevu i u Bosni i Hercegovini sve je više berberskih radnji, a, prema mišljenju većine, Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade najpoznatiji je i najbolji berber u našoj zemlji.

On je poznat i širom regiona, ali i Evrope i godinama brine o imidžu mnogih poznatih bh. sportista, biznismena, glumaca, muzičkih zvijezda… Dino Merlin, Miralem Pjanić, Senijad Ibričić, samo su neki od poznatih kojima je Irfan „radio o glavi“.

Tepić je ambasador svjetski poznatog brenda Nishman. Također je autor knjige „Berber ili prijatelj“. Posljednjih mjeseci okupiran je velikim projektom koji će biti ispunjenje njegove životne želje.

  • Uvijek sam maštao da otvorim berbersku radnju na 200 kvadrata sa deset radnih mjesta. Da u sklopu nje ima kafeterija, welness i svi ostali sadržaji za naše klijente. U mom berberu od milion KM na Ilidži bit će i prostorija gdje će se mušterije moći i istuširati. Ovaj moj projekat je nešto što nema u Bosni, a ni na Balkanu. Nakon mnogobrojnih putovanja svjetom i 20 godina rada sa ljudima iz različitog društvenog miljea, došlo je vrijeme da iskoristim profesionalno iskustvo, situacije poslovanja i priče s klijentima i prijateljima koji su mi pomogli u ličnom i profesionalnom razvoju, da upotpunim priču najbolje radnje koju sam zamislio u svojoj državi. Uvijek sam išao prvi i postavljao standarde među berberima. Naši klijenti osjećat će se kao kod svoje kuće i sve će biti na najvišem mogućem nivou. Na raspologanju će imati i privatni parking. Moj berber bit će mjesto susreta i poslovnih sastanaka. Po potrebi će biti usluga dežurnog berbera, odnosno radit ćemo od 0 do 24 sata. Pripremam dosta drugih iznenađenja, ali neka ona ostanu tajna do svečanog otvorenja koje je planirano za početak marta. Također, imat ću 30 zaposlenih radnika. Sve ovo ne bih mogao bez pomoći i podrške supruge, porodice, prijatelja koji su mi davali vjetar u leđa – kaže Irfan Tepić koji je i veliki ljubitelj skupocjenih automobila.

Planira da njegovi sinovi nastave porodičnu tradiciju.

  • Sva trojica pokazuju interes da budu berberi i polako ih pripremam. Nakon knjige „Berber ili prijatelj“ planiram pisanje knjige u kojoj ću opisati svoju životnu priču. Nije lako biti berber. Svega se mi naslušamo i nagledamo. Čak mi i psihijatri i psiholozi dolaze na šišanje, pa im u šali kažem da sam njihov psiholog. Nekad ti je potrebno samo da te neko sasluša – kaže na kraju Tepić.
OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO