Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoKrajina je uvijek bila poznata po dobrim pjevačicama, Samira Suljić nastavlja tradiciju

Krajina je uvijek bila poznata po dobrim pjevačicama, Samira Suljić nastavlja tradiciju

Ljepote bosanske Krajine opjevane su u brojnim pjesmama. Krajina se uvijek mogla pohvaliti i kvalitetnim pjevačima i muzičarima, koji su napravili odlične muzičke karijere.

U posljednje vrijeme pažnju na sebe skrenula je pjevačica iz Cazina Samira Suljić, koja je u saradnji sa Šukijem Planjaninom snimila pjesmu “Samo ti”.

  • Sretna sam što sam upoznala Šukija, jer to je čovjek velike duše. Upoznala sam ga preko zajedničkog prijatelja. S njim sam snimila prvu pjesmu, uz maestralno odsvirane dionice na gitari, u čemu je on neprikosnoven. Sviđa mi se način na koji on radi, kako pravi pjesme koje su poput sevdaha, onako umirujuće. Tako da se nadam da će ova pjesma vrlo brzo naći put do slušalaca. Prve reakcije publike su dobre – kaže Samira Suljić.

Samira se već godinama bavi pjevanjem. Uglavnom nastupa u Krajini, ali često gostuje i u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji…

– Konačno sam se od amatera otisnula u profesionalce. Pjevanje je uvijek bilo i ostalo smisao mog života, uz porodicu koja mi je velika podrška. U našoj porodičnoj kući uvijek je bilo veselo i muzika je bila pojačana do daske. Od najpoznatijih pjevačica najviše volim Draganu Mirković, Hanku Paldum, Amelu Zuković, Elviru Rahić… Donne Ares, nažalost, nema, ona je bila i ostala ponos naše Krajine. Od kolega muzičara i pjevača iz Krajine najviše se družim sa Sukarnom Selimovićem, Fehimom Novkinićem, Edvinom Šehićem, Nedžadom Abdagićem, Amirom Tepićem… Nadam se da ćemo se svi lijepo okupiti i družiti na mojoj promociji koja je zakazana za srijedu, 3. januara. Zajedno sa mojim gostima, među kojima će biti i Šuki i Bajro Planjanin, te Osman Hadžić, družit ćemo se u restoranu Biser u Pokoju u Bihaću – kaže Samira Suljić koja na kraju dodaje da ne očekuje kule i vile, ali svakako želi pronaći svoje mjesto na bh. estradi.

Pjesma i spot “Samo ti” se nalaze na linku:

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO