Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaIzbor najboljeg sportiste BiH: Žiri skratio liste kandidata

Izbor najboljeg sportiste BiH: Žiri skratio liste kandidata

Tekvondoista Nedžad Husić, fudbaler Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2023. godini. U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su tekvondoistkinja Ada Avdagić, plivačica Lana Pudar i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Stručni žiri 23. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH, manifestacije u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH na sjednici u Banjaluci skratio je danas liste nominovanih u svim kategorijama.

Žiri je analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu a u najužoj konkurenciji su Ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski i Rukometni klub Izviđač.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) ili Toni Čolina (rukomet).

Kandidatkinje za najperspektiviju sportistkinju BiH su Sara Pidro (tekvondo), Laura Kujačić (tekvondo), Klara Šušak (čirlinding), Merjema Kišić (odbojka), Anđela Talić (trialtlon), Emina Sipović (karate) i Tea Kovačević (tenis).

Za najperspektivnijeg sportistu konkuruišu Ali Arnautović (karate), Kenand Dračić (plivanje), Benjamin Husić (tekvondo), Stefan Maksimović (rukomet) i Hamza Muharemović (atletika).

“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH već 23. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba sa invaliditetom i Nagrada čitalaca.

Svečana manifestacija biće održana 18. decembra u hotelu “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO