Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoBaletni spektakl  „Orašar“ rasprodan u Sarajevu – U prodaji ulaznice za drugi...

Baletni spektakl  „Orašar“ rasprodan u Sarajevu – U prodaji ulaznice za drugi termin 21. decembra!  

Baletni spektakl „Orašar“ rasprodan je u Sarajevu u rekordnom roku za najavljeni termin 20. decembra u Bosanskom kulturnom centru, a zbog velikog zanimanja publike, u prodaju su upravo puštene ulaznice za novi termin, 21. decembra. Kao i za prvu predstavu, ulaznice se prodaju u sistemu Entrio.ba, a mogu se kupiti i na prodajnom mjestu Artikulacija BKC i na platou Skenderije.  

Prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta te nagrađivani baletni plesači okupljeni u prestižni baletni ansambl Ukrainian Classical Ballet donose pred sarajevsku publiku najpopularniju baletnu bajku za sve generacije. Praizvedba baleta „Orašar“ održana je u Sankt Peterburgu 18. decembra davne 1892. godine. A već dugi niz godina balet „Orašar“ prerastao je u pravi međunarodni fenomen koji je postao simbolom decembarskog i božićnog ugođaja.

 „Orašar“ kojeg će sarajevska publika ovog decembra moći pogledati u dva termina, obogaćen je svjetlosnim efektima, raskošnim kostimima i impresivnom produkcijom, a garancija nezaboravnog doživljaja svakako je i briljantna muzika Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO