Utorak, 28 Novembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoSamsung Electronics uveo privremeni Cloud Backup na globalnom nivou

Samsung Electronics uveo privremeni Cloud Backup na globalnom nivou

Novi i praktičan način čuvanja važnih podataka

Kompanija Samsung Electronics Co. globalno je uvela opciju privremenog Cloud Backup[1], sigurnog i lakog načina čuvanja i prenosa važnih podataka. U situacijama kada korisnici Samsung Galaxy uređaja mogu da se zabrinu da će izgubiti podatke, uključujući fotografije, videosnimke i privatne dokumente, ova funkcija je osmišljena da pruži sigurnost i olakšanje. Ona potvrđuje neprekidnu posvećenost pružanju moćnog, povezanog iskustva koje nudi kompanija Samsung, a koje korisnicima olakšava život.

„Privremeni Cloud Backup predstavlja pouzdan i praktičan način da korisnici „backupuju“ i povrate bitne informacije“, izjavio je Chiyoung Seo, potpredsjednik i direktor Cloud tima u sektoru mobilnih uređaja kompanije Samsung Electronics. „Ovo unaprijeđeno iskustvo prenosa na bazi Samsung Clouda[2] za cilj ima da korisnici Samsung Galaxy uređaja ne brinu da li će izgubiti dragocjene podatke, zahvaljujući povezanoj snazi Galaxy ekosistema.“

Korisnici mogu da odaberu da prenesu svoje podatke u skladišni prostor Samsung Clouda preko svog Samsung naloga[3], gdje će oni biti sigurni i spremni za ponovno preuzimanje. Ova usluga je besplatna i ne postoji ograničenje ukupnog skladišnog prostora, ali veličina pojedinačnih fajlova ne smije da prelazi 100 GB. Nema potrebe za korištenjem računara ili nekog uređaja za eksternu memoriju, ali je za prenos podataka neophodan Wi-Fi[4].

Podaci se čuvaju do 30 dana od datuma prvog „backupa“ korisnika. U ovom periodu će korisnici moći da vrate svoje podatke kada to požele. Korisnici se obavještavaju kad se približi istek vremenskog ograničenja[5] prije nego što se njihovi podaci automatski ne izbrišu.

Jedna briga manje tokom popravki ili zamjena

Privremeni Cloud Backup je idealna usluga koja garantuje da će podaci biti sačuvani u različitim situacijama kada su korisnici zabrinuti da će izgubiti svoje podatke, kao što je tokom popravke pametnog telefona. Samsung je sada uvrstio privremeni Cloud Backup u režim održavanja kako bi lični podaci na uređaju[6], uključujući privatne fajlove u sigurnom folderu, mogli sigurno da se „backupuju“ za povrat nakon popravki.

Ova funkcija će također pomoći korisnicima da lakše ažuriraju svoje Samsung Galaxy uređaje prilikom zamjene. Za one koji se pripremaju da im stigne novi naručeni uređaj, privremeni Cloud Backup pruža pouzdan i jednostavan način da prenesu svoje podatke. Korisnici mogu sigurno da „backupuju“ svoje podatke prije kompletnog resetovanja starog uređaja jer znaju da lako mogu da vrate te podatke u bilo kojem trenutku. Korisnici koji prvi put konfigurišu novi uređaj mogu da vrate svoje podatke u okviru funkcije čarobnjaka za podešavanje. Čak i ako preskoče ovu fazu, mogu da pronađu privremeni Cloud Backup u okviru režima održavanja ili funkcije resetovanja, što omogućava besplatan i lak povrat podataka kada im to odgovara.[1]

Privremeni Cloud Backup je najnovija funkcija na platformi Samsung Cloud koja smanjuje rizik od gubitka podataka na izgubljenim, ukradenim ili polomljenim Samsung Galaxy uređajima korisnika. To je siguran, lak i jednostavan način „backupovanja“ i povrata podataka na Galaxy uređajima koji je zaštićen dvostrukom identifikacijom identiteta na Samsung nalogu, tako da korisnici mogu biti sigurni da prenos i povrat njihovih podataka koriste siguran proces. Privremeni Cloud Backup je samo jedan primjer stalnih napora proširenja i unapređenja mobilnog iskustva za korisnike duž cijelog Galaxy ekosistema.

Opcija privremenog Cloud Backupa dostupna je na Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima i tabletima sa One UI 6[2].

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com


[1] Privremenom Cloud Backupu se može pristupiti preko „podešavanja > opšte upravljanje > resetovanje > privremeni Cloud Backup” ili „podešavanja > briga o bateriji i uređaju > režim održavanja > privremeni Cloud Backup”.

[2] Za odabrana tržišta, privremeni Cloud Backup je prvo uveden kao dio režima održavanja od početka januara 2023. Od juna je dio funkcije resetovanja. Dostupnost ove funkcije može da zavisi od tržišta, operatora ili modela.


[1] Dostupno na Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima sa One UI 6 ili novijim. Dostupnost ove funkcije može da zavisi od tržišta, operatora ili modela.

[2] Privremeni Cloud Backup podržava ne samo Samsung aplikacije i informacije o nalozima, već i aplikacije, fotografije, videosnimke, dokumente i fajlove trećih lica. Fajlovi privremenog Cloud Backupa ne zavise od postojećih backup fajlova Samsung Clouda i backup-ovani podaci se ne preklapaju.

[3] Korisnici moraju da imaju registrovan Samsung nalog da bi mogli da koriste funkciju privremenog Cloud Backupa. Za više informacija posjetite: https://support.samsungcloud.com/#/info-cloud-temporary-backup.

[4] Ako dođe do prekida Wi-Fi veze, proces backupovanja ili povrata će se zaustaviti dok se veza ponovo ne uspostavi.

[5] Podaci mogu da se čuvaju do 30 dana. Korisnici će biti obaviješteni telefonom 7 dana prije brisanja podataka.

[6] Podrška backupa i povrata podataka može da zavisi od pojedinačne politike aplikacija.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO