Četvrtak, 7 Decembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoIrdin Dinči objavio spot za hit „Godine su samo broj“ zbog čijeg...

Irdin Dinči objavio spot za hit „Godine su samo broj“ zbog čijeg snimanja je bila blokirana i Ibarska magistrala

Irdin Krnjić, estradnog imena Irdin Dinči, sa posljednjih nekoliko pjesama osvojio je simpatije ljubitelja narodne muzike širom regiona, a danas je objavio spot za pjesmu koju potpisuju hitmejker Bane Vasić i Vlado 013.

Njegova pjesma “Godine su samo broj”, za koju je muziku i aranžman uradio Bane Vasić, dok je tekst pisao Vlado 013, sada je i ekranizirana.

– Dinči je pravo osvježenje na muzičkoj sceni u regionu. Po stilu i ponašanju je veoma savremen, ali prirodan na sceni i na najbolji način prenosi emociju i energiju na publiku. Specifično je to što je veoma uspješan u medicini, a vjerujem da će tako biti i u muzici. Pjesma “Godine su samo broj” mu je baš “sjela” – kaže Bane Vasić.

Spot za pjesmu “Godine su samo broj” je sniman na Ibarskoj magistrali u kafani „Sumeđ“.

– Za spot i sve oko njega bili su zaduženi direktor Goran Šljivić i njegov sin Dušan Šljivić, koji je na ovom mom projektu bio direktor fotografije i režiser. Još jednom su pokazali da su vrhunski profesionalci sa kojima je zadovoljstvo sarađivati. Zbog snimanja spota u jednom trenutku je bila blokirana i Ibarska magistrala – kaže Irdin Dinči koji se zahvalio na pomoći i podršci produkciji “Kruna” i Saletu Jankoviću.

Ovaj rođeni Zeničanin koji 30 godina živi i radi u Švicarskoj, novi spot će naredne sedmice promovirati i u Bosni i Hercegovini.

– Imam nekoliko TV i radio gostovanja. Drago mi je što ću svoje nove muzičke projekte promovirati i u domovini. Nadam se i skorim nastupima i druženju sa publikom u BiH. Posebno bih se zahvalio svom Zeničaninu Merhadu Muračeviću koji će biti jedan od saradnika na narednim projektima  – govori Dinči.

Irdin ima veliki broj poziva za nastupe, a o njegovoj karijeri u budućnosti će brinuti Rama Demir, koji je poznato ime na regionalnoj muzičkoj sceni i sarađivao je sa Sinanom Sakićem, Džejom Ramadanovskim, Kemalom Montenom, Muharemom Serbezovskim… 

– Moj drug Rama sada brine o svemu. Tezgi ima zaista puno, na neke ne mogu da stignem. Neki misle da ih izbjegavamo, ali to nije istina. Saradnjom sa Ramom sebe sam puno rasteretio – zaključuje Dinči.

Potvrda Irdinove velike popularnosti u Srbiji je i poziv na Oskar popularnosti, koji će biti održan u beogradskom Domu sindikata.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO