Nedjelja, 16 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoSamsung Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+: Zabava i produktivnost osmišljene...

Samsung Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+: Zabava i produktivnost osmišljene za svakoga

Doživite nevjerovatan novi svijet imersivnog gledanja, multitasking i savršenu povezanost ekosistema

Samsung Electronics predstavio je svoju novu Galaxy Tab A9 seriju koja nudi nevjerovatno iskustvo korištenja Samsung Galaxy tableta. Dostupna u dvije veličine, ova serija kombinuje imersivni video i audio sa hiperbrzom povezanošću kojom podržava svakodnevne potrebe za zabavom i produktivnošću u prenosivom paketu. Modeli Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+ su savršen primjer povezanog Galaxy ekosistema i nude istovremeno korištenje više uređaja, kao i inovativne načine navigacije kroz digitalni svijet za korisnike i njihove bližnje.

„Smatramo da svako zaslužuje priliku da iskusi najnovije inovacije u tehnologiji tableta“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor sektora za mobilne uređaje kompanije Samsung Electronics. „Zahvaljujući našoj najnovijoj Galaxy Tab A seriji, sada je svima lakše nego ikada prije da uživaju u sjajnoj zabavi i produktivnom obavljanju više poslova istovremeno duž cijelog Galaxy ekosistema.“

Osmišljeni za čisto uživanje u gledanju

Modeli Galaxy Tab A9 i A9+ nude najveće ekrane u nekoj Galaxy A seriji tableta do sada, veličine 8,7 i 11 inča[i], respektivno, za sveobuhvatno uživanje korisnika u omiljenim filmovima, emisijama ili igrama.

Korisnici modela Galaxy Tab A9+ mogu da uživaju u bioskopskom doživljaju zahvaljujući stopi osvježavanja od 90 Hz – za gaming i skrolovanje bez kašnjenja – kao i u imersivnom zvuku uz Quad zvučnike na bazi Dolby Atmos tehnologije. Uz hiperbrzu 5G konektivnost[ii], nema potrebe da brinete da li će vam se strimovanje prekinuti dok ste u pokretu. Model Galaxy Tab A9 se odlikuje Dual zvučnicima i LTE konektivnošću. Oba tableta se mogu pohvaliti tankim dizajnom iz jednog dijela sa zadnjim poklopcem meke teksture za lako rukovanje.

Nevjerovatne performanse

Modeli Galaxy Tab A9 i A9+ pružaju izuzetne performanse i brzinu koja korisnicima omogućava da postignu više. Uz najveću memoriju i prostor za skladištenje podataka u jednoj Galaxy Tab A seriji, ima dovoljno mjesta za skladištenje i čuvanje dokumenata, izvora inspiracije i drugog.

Osmišljen da unaprijedi produktivnost i mogućnosti učenja, model Galaxy Tab A9+ donosi na tablet funkciju obavljanja više poslova istovremeno kao na računaru uz Samsung DeX, dok multiaktivni prozor omogućava čak tri podijeljena ekrana[iii] za maksimalnu mogućnost da se obavi više stvari odjednom. Korisnici Galaxy Tab A serije sada mogu da snimaju svoj ekran zahvaljujući snimaču ekrana[iv], tako da je lako vratiti se kasnije na informacije ili inspiraciju.

Vaš Galaxy, vaš način

Galaxy Tab A serija omogućava savršenu povezanost Samsung Galaxy uređaja, tako da korisnici mogu lako da prebacuju sadržaj između mobilnog telefona, tableta i TV monitora. Aplikacija Quick Share[v] pojednostavljuje dijeljenje fajlova bez potrebe za uparivanjem uređaja, tako da korisnici mogu da šalju svoj omiljeni sadržaj između uređaja.

Nova Galaxy Tab A serija također garantuje sigurnost i sigurnost podataka zahvaljujući Samsung Knoxu, Samsung nagrađivanoj višeslojnoj sigurnosnoj platformi. Tabla za sigurnost i privatnost omogućava korisnicima da lako vide i kontrolišu ono što se dešava sa njihovim podacima. Uz funkciju privatnog dijeljenja, sadržaj se šifrira prije nego što se podijeli. Pošiljalac može da podesi dozvole za pristup, datume isteka i drugo za manje brige prilikom slanja osjetljivih informacija. A uz siguran Wi-Fi, korisnici mogu da koriste svoj Galaxy Tab A9 ili A9+ kad su u pokretu ne brinući o rizičnim dijeljenim internet mrežama. Internet saobraćaj se šifrira i aplikacije za praćenje se blokiraju, tako da je pretraživanje privatno i sigurno.

Tableti su postali osnovni izvor zabave i učenja za djecu, a funkcija Samsung Kids* pomaže da se djeca sigurno kreću kroz digitalni svijet. Uz jednostavan proces podešavanja, roditelji mogu da prate i kontrolišu digitalne aktivnosti djece, pristupaju podešavanjima, kreiraju profila, podešavaju vrijeme za igranje igara i prate sadržaj koji djeca konzumiraju. Pored toga, Samsung Galaxy nudi edukativno-zabavni sadržaj (Edutainment) na uređaju.

*Dislamer: Aplikacija je dostupna na ograničenom broju jezika.


[i] Mjereno dijagonalno, veličina ekrana modela Galaxy Tab A9 kao puni pravougaonik bez zaobljenih uglova iznosi 8,7 inča, a modela Galaxy Tab A9+ 11,0 inča. Stvarna površina za gledanje je manja zbog zaobljenih uglova.

[ii] 5G konektivnost je podržana samo na modelu Galaxy Tab A9+. Zahtijeva optimalnu 5G vezu. 5G usluge su podržane samo na lokacijama sa 5G mrežom. Stvarna brzina može da zavisi od zemlje, operatora i korisničkog okruženja.

[iii] Na modelu Galaxy Tab A9 se mogu istovremeno prikazivati do dvije aplikacije, a na modelu Galaxy Tab A9+ do tri.

[iv] Funkcija snimača ekrana je dostupna na tabletima sa One UI 2 ili novijim. Zbog ograničenja kao što su autorska prava, ne dozvoljavaju svi ekrani ili aplikacije snimanje ili slikanje. Ova funkcija nije dostupna kada se istovremeno koristi preslikavanje ekrana.

[v] Dostupno na Galaxy mobilnim telefonima /tabletima /Tab sa One UI 2.1 ili kasnijim instaliranim verzijama, kao i na Galaxy Book serijama lansiranim od 2020. godine.

Zahtijeva ažuriranje aplikacija Quick Share, Quick Share Connectivity i Quick Share Agent. Bluetooth Low Energy i Wi-Fi veza su neophodni za korištenje aplikacije Quick Share. Može se desiti da određene aplikacije ne podržavaju Quick Share.

Dostupnost i cijena

Serija Galaxy Tab A9 će u Bosni i Hercegovini biti dostupna od 23. oktobra po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 349 KM, dok će A9+ biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 489 KM. Serija dolazi u tri moderne boje[i]: grafitnoj, srebrnoj i tamnoplava.

NAPOMENA: Samsung Electronics ne kontroliše, niti utiče na prodajne cijene svojih partnerskih prodavača. Prodajni partneri kompanije Samsung samostalno odlučuju o svojim maloprodajnim cijenama.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com


[i] Dostupnost boja zavisi od zemlje i operatora.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO