Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoJasna Gospić kontaktirala direktora Skenderije: Zašto moje slike nema u Domu mladih?

Jasna Gospić kontaktirala direktora Skenderije: Zašto moje slike nema u Domu mladih?

Kružni zid sarajevskog Doma mladih krase slike umjetnika, pjevača i grupa koji su zaslužni da on i danas važi za kultno mjesto i okupljalište u glavnom gradu.

Mnoga poznata muzička imena su upravo u Domu mladih počela svoje muzičke karijere, tu su prvi put nastupali, predstavili se publici, a onda napravili velike karijere. To važi i za dvoranu Mirza Delibašić, u kojoj su se održavali veliki koncerti, Vaš šlager sezone, Mali šlager…

Svi oni se vraćaju u Skenderiju ili Dom mladih gdje prave koncerte.

Zbog činjenice da se njena slika ne nalazi na kućnom zidu Doma mladih, nadležnim se obratila Jasna Gospić.

– Pogodilo me je da samo moja slika nije postavljena među slikama mojih kolega, iako to zaista zaslužujem, po mom mišljenju. Njima je svejedno, ali meni nije. Rukovodstvo Doma mladih ni ne zna ko su svi ti ljudi na slikama, pa kako će onda primjetiti da neko nedostaje. Po prirodi sam tolerantna i razumna, na mnoge stvari ne reagujem, ali ovo me je zaista pogodilo – kaže Jasna Gospić.

Kako dalje dodaje, kontaktirala je sadašnjeg direktora Damira Petrinića, koji joj je rekao da mora organizovati i održati koncert u Domu mladih, pa  da to bude povod za postavljanje slike.

– Ne znam da li on zna koliko sam puta nastupala u Domu mladih, što solistički, što sa kolegama. On ne zna da se u Domu mladih svake subote održavala koncertna veče “Ko nekad u osam”, na kojoj sam skupa sa svojim kolegama nastupala, ne zna da je u Domu mladih započela moja pjevačka karijera, kao i u dvorani Mirza Delibašić. Na toj sceni je prvi put izvedena bezvremenska pjesma “Dođi u pet do pet”. Skenderiju i Dom mladih doživljavam sa posebnom ljubavlju i sjetom. Rukovodstvo Doma mladih, ako smatrate da mi tamo nije mjesto, žao mi je da tako mislite. Međutim, mislim da se radi o najobičnijoj lijenosti i nezainteresiranosti. Vi ćete biti i proći, ali moja muzika i ja ćemo ostati, sa slikom ili bez nje, sviđalo se to vama ili ne – zaključuje Gospić.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO