Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoHrvatica kraljica ekstenzija u Kanadi

Hrvatica kraljica ekstenzija u Kanadi

Zagrepčanka Ivana Gabrić danas živi kanadski san. Teško je povjerovati da se 2012. tek spremala za Toronto s jednim koferom i 1.000 dolara u džepu.

Danas, 11 godina kasnije, može se reći da je postala “kraljica ekstenzija”. Ivana dokazuje da se strast prema poslu uvijek isplati, samo treba vremena.

– Ako imaš rješenje za nečiji problem i nešto što niko drugi nema, uspjeh je zagarantovan. Svi rade ekstenzije, ali niko kao ja. Puno žena ovdje ima veliki problem s kosom i samopouzdanjem, a ja im pomažem – otkriva vlasnica salona za ekstenzije, vlastite kolekcije kose i proizvoda za njegu “Britney Hairland”, nazvanim prema njenoj kćerki.

Tajna Ivaninog svjetskog uspjeha leži u “fine keratin” i “gel bond” tehnici nadogradnje kose koju u Sjevernoj Americi radi samo ona, zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru s jednom njemačkom kompanijom.

– Fine keratin je tehnika nadogradnje keratinskom kapsulom od samo 0.3-0.5 g koja se savršeno stapa s kosom klijentica zbog pogođene gustoće. Većina žena ima tanku kosu i koristi “tape in” ili keratinske ekstenzije od 1 g po kapsuli koje su jako vidljive, a to nije slučaj s mojom tehnikom. Gel bond je tehnika nadogradnje medicinskom tekućinom i tu nema nikakve težine osim težine kose koja se pri nadogradnji potpuno stapa s kosom klijentice. Gel dolazi u 5 boja, hipoalergeni je pa nema reakcija, a veličina kapsule je najmanja na svijetu – samo 0,2 cm, što je čini nevidljivom – objašnjava Ivana čiji rad su brzo prepoznale i holivudske zvijezde.

Glumice Alyvia Alyn Lind i njena majka Barbara Alyn Woods nosile su Ivanine nevidljive ekstenzije koje ne oštećuju kosu na snimanju serije “Chucky” 2022. godine. Ivanu sada žele i u Los Angelesu kako bi ženama ponudila ono što niko osim nje nije donio u svijet kose. Tamo je krajem godine čeka i televizijsko gostovanje.

– Moj cilj nije da radim s poznatima, već da pokažem da i kao imigrant možeš uspjeti u poslu, dokle god si drugačiji. Ipak, voljela bih raditi kosu Britney Spears, jer mislim da njene ekstenzije zaslužuju bolje dane. Imamo neke zajedničke prijatelje, tako da se nikad ne zna. Imam brojne poslovne ponude, ali želim ići polako, jer sam i majka – govori ova uspješna žena.

Ivana posljednjih mjeseci puno vremena provodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Njemačkoj, gdje proizvodi gel za novu tehnologiju nadogradnje kose. Uprkos tome što je okružena i najviše radi sa ženama, priznaje da njen svijet bez muškaraca ne bi bio isti.

– Moj bivši suprug Davor bio mi je najveća podrška kad sam u Torontu krenula od nule. Dao mi je zadnje pare da pokrenem posao jer je vidio moju želju za uspjehom. Ostali smo prijatelji i uspješno odgajamo dijete na relaciji Kanada-SAD, gdje on ima novu porodicu. Tu je i moj poslovni partner Vladimir Gavrilović s kojim blisko sarađujem na gel metodi, ali i Tony Robbins, na čijim sam seminarima naučila kako nikad ne odustati – zaključuje Ivana.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO