Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoSvjetlostkomerc i Pomozi.ba uz pomoć bh. sugrađana donirali školski pribor u vrijednosti...

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba uz pomoć bh. sugrađana donirali školski pribor u vrijednosti od 7.592,00 KM za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Zahvaljujući našim sugrađanima i sugrađankama koji su podržali još jednu zajedničku kampanju Svjetlostkomerca i Pomozi.ba pod nazivom “I ove godine srcem za znanje” školski pribor u vrijednosti od 7.592,00 KM dobila su djeca iz porodica u stanju socijalne potrebe diljem naše BiH.

Sugrađani su prikupili pribor u vrijednosti od 3.770,80 KM, a kako bismo pomogli što većem broju naših mališana kompanija Svjetlostkomerc donirala je 1.229,20 KM i Pomozi.ba 2.592,00 KM.

Ruksaci i školski pribor podijeljeni su dječici koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica i djeci bez roditeljskog staranja iz Goražda, Kaknja, Sarajeva, Sanskog Mosta, Bihaća, Bratunca, Konjević Polja.

Kampanja je realizovana u periodu od 15. avgusta do 15. septembra, u toku koje su  u 18 maloprodajnih objekata Svjetlostkomerca bile postavljene brendirane kutije Pomozi.ba u koje su vjerni kupci mogli donirati školski pribor za dječicu čiji roditelji ili staratelji nisu u stanju da im osiguraju sve neophodno za novu školsku godinu.

Artikli iz školskog asortimana prikupljani su u knjižarama Svjetlosti u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, Gračanici, Goraždu, Bihaću, Jajcu, Živinicama i Mostaru.

Zahvaljujemo se našim sugrađanima i sugrađankama koji su i ovaj put podržali ovu društveno odgovornu kampanju te izmamili osmijeh na lica mnogim školarcima iz BiH. Također, svi đaci su dobili i knjigu “Melodija za moje rime” autorice Merside Sadiković koja je na ovaj način prodonijela ovoj lijepoj akciji.

Podsjećamo, zahvaljujući kampanji Svjetlostkomerca i Pomozi.ba realiziranoj 2022. godine pod nazivom “Srcem za znanje i ništa manje” obezbijeđeni su ruksaci i školski pribor u vrijednosti od 13.963,49 KMza djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO