Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisProjekat “Pouzdanost 2023/24” pod parolom “Uzdaj se u pouzdanost” ove godine pomjera...

Projekat “Pouzdanost 2023/24” pod parolom “Uzdaj se u pouzdanost” ove godine pomjera granice inovativnosti

U svijetu u kojem sve rapidno napreduje, pravila se mijenjaju, vode utakmice na tržištu, inflacija raste iz dana u dan, očekivanja postaju sve veća, naša posvećenost pouzdanosti i povjerenju nikada nije bila važnija. Ponosni smo što možemo najaviti naš novi stari poduhvat, projekat “Pouzdanost 2023/24”, koji ima za cilj očuvanje povjerenja, povećanje pouzdanosti i zagovaranje važnosti ovih vrijednosti u svemu što rade drugi i svemu što mi radimo.

U eri obilježenoj svakodnevnim promjenama i tehnološkim pejzažom koji se stalno širi, povjerenje čini kamen temeljac svake interakcije. Bilo da se radi o ličnim odnosima, poslovnim partnerstvima ili proizvodima i uslugama na koje se svakodnevno oslanjamo, povjerenje je temelj na kojem želimo graditi naše društvo.

Projekat “Pouzdanost 2023/24” je svjedočanstvo naše nepokolebljive posvećenosti ispunjavanju obećanja i njegovanju povjerenja u svim aspektima poslovanja. To je više od projekta, to je posvećenost izvrsnosti i integritetu.

Prekretnica projekta 2016. godine

Projekat “Pouzdanost” pokrenut je u sklopu prve Business Leadership konferencije održane 2016. godine u Sarajevu, kada je LRC Grupacija zvanično predstavila i započela projekat „Certifikacija bonitetno pouzdanih kompanija u BiH“ sa izuzetnim pokazateljima uspješnosti poslovanja. ,,Kroz analize finansijskih pokazatelja uvjerili smo se da postoje oni koji  vrijednost kakva je pouzdanost demonstriraju na tržištu i odlučili da upravo ovaj projekat bude način njihove validacije i isticanja”- kazala je direktorica projekta Fatima Nikšić.

Iste godine, Certifikatom bonitetne pouzdanost nagrađeno je 3.995 kompanija. Kako je tada naglasio Adnan Hrenovica, vlasnik LRC Grupacije: ,,Cilj projekta je da kompanijama, koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale, omogućimo da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibiliteta kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri. Zahvaljujući dobijenim certifikatima, ovih 3.995 bonitetno izvrsnih firmi signalizira stabilnost i sigurnost potencijalnim klijentima, dobavljačima i bankama.”

Certifikat bonitetne pouzdanosti kao garant konkurentne prednosti i ugleda

Certifikat bonitetne pouzdanosti je dokument koji izdaje bonitetna kompanija LRC Business Intelligence System (LRC BIS) privrednim subjektima na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara za koje je moguće procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanom partneru. Prema stručnom mišljenju i analizi izdavaoca Certifikata, nosilac Certifikata bonitetne pouzdanosti je sa stanovišta raspoloživih sredstava i finansijske situacije kao i trenutnih poslovnih aktivnosti pouzdan privredni subjekt, za koji postojeći i budući poslovni partneri mogu s velikim stepenom pouzdanosti pretpostaviti da u budućem kratkoročnom vremenskom periodu od najmanje jedne godine ne bi trebao biti podložan značajnijim finansijskim problemima ili poteškoćama koje mogu izazvati poduzimanje mjera koje u značajnoj mjeri mogu utjecati na poslovanje predmetnog subjekta.

Isti potvrđuje da su finansijsko stanje i opće poslovanje iznad prosjeka i da se nosilac Certifikata nalazi među 9,8% najpouzdanijih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Certifikat bonitetne pouzdanosti nosiocima osigurava konkurentnu prednost i ugled u odnosu na ostatak industrije i na taj način u velikoj mjeri olakšava poslovanje.

Prilikom procesa odabira bonitetno pouzdanih kompanija fokus se stavlja na objektivnost jer ne postoji mogućnost proizvoljnog definiranja ocjena boniteta. ,,Bonitetne ocjene se izračunavaju automatski po unosu finansijskih izvještaja i drugih poslovnih informacija, u potpuno kontroliranom okruženju, bez mogućnosti bilo kakve manipulacije podacima. Na taj način se osigurava puna objektivnost, relevantnost, neovisnost i što je možda i najbitnije, pouzdanost dobijene ocjene na koju se poslovni partneri u potpunosti mogu osloniti”- rekla je Nikšić.

Snaga umrežavanja jedan je od glavnih fokusa projekta

Umrežavanje je slično otvaranju vrata neistraženim teritorijama. Izlaže vas novim perspektivama, idejama i prilikama s kojima se inače ne biste susreli. Angažiranjem s ljudima iz različitih pozadina i industrija, širite svoje horizonte i stičete uvide koji mogu biti od neprocjenjive važnosti u vašem privatnom i profesionalnom životu.

Projekat “Pouzdanost 2023/24” iz tog razloga umrežavanju daje posebno mjesto, smatrajući ga alatom njegovanja kolaborativnog sistema koji pokreće rast i inovacije u cijeloj industriji. Ovdje se kroz umrežavanje nastoji kreirati sinergija koju stvaraju međusobno povezana preduzeća, a što dovodi do otpornijeg, prilagodljivijeg i prosperitetnijeg poslovnog okruženja. Kao rezultat toga, kompanije koje se aktivno bave umrežavanjem imaju bolju poziciju da napreduju u današnjem poslovnom okruženju i na tržišnoj sceni.

Klub pouzdanih – mjesto gdje pouzdanost gradi mostove koji izdržavaju test vremena

U današnjem međusobno povezanom svijetu, važnost umrežavanja i njegovanja novih partnerstava ne može se precijeniti. Upravo zato, u okviru projekta “Pouzdanost 2023/24” uspostavljen je “Klub pouzdanih” koji ima za cilj da okupi kako bonitetno pouzdane kompanije, tako i sve zainteresovane koji prepoznaju vrijednost povjerenja i kroz svoj rad nastoje da steknu, održavaju i promovišu istu.

“Klub pouzdanih” zamišljen je kao svijet u kojem veze cvjetaju, kako lične tako i poslovne, u kojem povjerenje predstavlja temelj istinske saradnje i valutu koja čini interakcije zaista obogaćujućim. To je mreža i mjesto gdje kompanije imaju priliku da upoznaju, stvaraju nova partnerstva, otvaraju vrata novim klijentima. Namijenjen je onima koji obećanja drže, a obaveze poštuju i žele graditi mostove koji izdržavaju test vremena.

Osnaženi kvalitetnim znanjem za nove poslovne revolucije

Znanje je kamen temeljac uspjeha u dinamičnom svijetu poslovanja. Znanje u 21. vijeku nije samo prednost; to je neophodnost. Iz tog razloga osim dodjele priznanja, umrežavanja, sklapanja partnerstava, projektom “Pouzdanost 2023/24” osnažuju se pojedinci i kompanije da se snalaze u izazovima, iskoriste prilike i na kraju napreduju u svojim ambicijama i postavljenim ciljevima. Projektom je osigurano kvalitetno i kredibilno znanje iz poslovnog svijeta, na čijem čelu se nalaze vrhunski i iskusni predavači i biznis mentori.

,,U potrazi za uspjehom, znanje je kompas koji nas vodi prema svjetlijim horizontima. LRC BIS želi svim partnerima, učesnicima i učesnicama projekta osigurati kvalitetno znanje kako bi donosili informisane poslovne odluke i motivisati ih da nikada ne odustanu u svojim poslovnim ambicijama”- istakla je Jadranka Kuljanin, generalna direktorica LRC Grupacije.

Vidljivost na tržištu danas je od izuzetne važnosti, posebno onda kada ime vaše kompanije ima notu prepoznatljivosti na širokom tržišnom ekosistemu. Zato je LRC BIS osigurao da upravo kroz ovaj projekat kompanije uživaju značajnu promociju, prestiž i prepoznatljivost.

Usklađivanjem vašeg brenda s inicijativom usmjerenom na pouzdanost, kao kompanija ne samo da jačate svoju posvećenost izvrsnosti, već i uživate u brojnim prednostima koje dolaze sa tim. Učešćem u projektu, LRC BIS se pobrinuo da se otključaju vrata novim mogućnostima, kao rezultat javne promocije, predstavljanja i vidljivosti.

Učešće u projektu može privući pozitivnu medijsku pažnju i prilike za odnose s javnošću. To je uvjerljiva priča koju možete podijeliti sa svojom publikom i prilika da se istaknu vrijednosti i postignuća vaše kompanije.

Doprinos unapređenju bosanskohercegovačke privrede je zajednički cilj

Svi oni koji su dio ove lijepe priče doprinose unapređenju nacionalne privrede njegujući povjerenje, stabilnost i rast. Njihova posvećenost pouzdanosti ne samo da koristi njihovim sopstvenim rezultatima, već se provlači kroz čitav privredni sistem, stvarajući prosperitetniju i otporniju budućnost.

Kako navode iz LRC BIS-a cilj projekta je i stvaranje nacije i države poznate po pouzdanim poslovima od povjerenja koji privlače strane investicije, nacionalna i globalna partnerstva.

,,Kada kompanije u okviru određene industrije daju prednost pouzdanosti, to može uticati na druge da slijede njihov primjer. Ova kolektivna posvećenost izvrsnosti može dovesti do rasta i uspjeha čitavih industrija, što zauzvrat koristi nacionalnoj privredi. Ova povoljna reputacija može imati kaskadni efekat koji se ne može porediti s pojedinačnim uspjesima, jer na svima nama je da kreiramo povoljno poslovno okruženje”- kazala je direktorica Kuljanin.

Centralna manifestacija kao kruna 2023. godine

Dugi niz godina realizacije projekta pratile su konferencije. Ovoga puta, centralnom manifestacijom, konferencijom “Pouzdanost 2023/24” pod sloganom “Uzdaj se u pouzdanost” biće krunisan završetak još jedne poslovne godine. Konferencija će se održati 22. novembra 2023. godine u hotelu Holiday Sarajevo.

Konferencija će okupiti vizionarske tržišne lidere, stručnjake, predstavnike bonitetno pouzdanih kompanija, institucija, medija, poznata imena sportske, glumačke i muzičke scene. Svečana promocija i dodjela Certifikata i Zvijezda bonitetne pouzdanosti, biznis lideri koji prenose znanje, inspirišu, motivišu i pokazuju da ništa nije nemoguće, počasni trenuci za one koji su svojim radom zaslužili posebnu zahvalnost našeg društva, nastupi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, rukovanja, razmjena vizitkarti, osmjesi, energija bez granica i još jedna priča sa mnogo uspomena – za sve to i mnogo više pobrinuli su se iz LRC BIS-a.

Bilo da ste iskusni izvršni direktor, ambiciozni poduzetnik ili profesionalac koji razmišlja naprijed, konferencija “Pouzdanost 2023/24” obećava da će vas opremiti alatima, znanjem i vezama da napredujete u današnjem konkurentnom okruženju, zato ne propustite priliku biti dio zajedničke i održive priče po kojoj ćete pamtiti 2023. godinu, a u svakoj narednoj prepoznavati uticaj učešća na vaše rezultate.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO