Četvrtak, 7 Decembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoPioniri u subotu igraju veliki derbi Željezničara i Sarajeva, pobjednika bi mogao...

Pioniri u subotu igraju veliki derbi Željezničara i Sarajeva, pobjednika bi mogao odlučiti odlični Davud Aljić

Godinama su vječiti derbiji između Željezničara i Sarajeva dizali grad na noge. I dok sportska javnost i navijači oba kluba s nestrpljenjem čekaju nedjeljni duel na Koševu, talentovani dječaci oba kluba će na Grbavici imati uvertiru pred utakmicu sezone, kako je mnogi nazivaju.

Tako će pioniri i kadeti odigrati “mali” vječiti derbi. Svojevremeno su te utakmice igrali i Ibrahim Šehić, Semir Štilić, Edin Džeko, Alen Škoro, Džemal Berberović, Dal Varešanović, Muhamed Šahinović…

U subotu će sve oči biti uprte u njihove nasljednike. Posebno će biti zanimljivo u pionirskoj konkurenciji. Obje ekipe se nalaze u vrhu tabele Premijer lige BiH. Tradicija kaže da u ovim utakmicama domaći teren nije neka prednost.

Jednostavno, nadahnuće nekog pojedinca može odlučiti utakmicu, talenata ima na obje strane. Uglavnom se najviše očekuje od U-15 reprezentativaca.

Po mnogima koji sa posebnom pažnjom prate ovu ligu Davud Aljić je uz Deketa iz Borca najbolji igrač lige. Upravo će od njega i prijetiti najveća opasnost po gol Sarajeva.

Davud je standardni pionirski reprezentativac naše zemlje. Sa repkom je osvojio tradicionalni turnir koji se igra u znak sjećanja na legendarnog Josipa Katalinskog, a upravo je i Davud, kao i pokojni Škija, prve nogometne korake napravio u Igmanu sa Ilidže.

Aljić je ofanzivni igrač i veoma je bitan kotačić u timu kojeg sa klupe vodi trener Varatanović. Najbolji je asistent tima, a često postiže i golove.

Aljić je igrač poteza, krasi ga brzina i često je nepredvidljiv za čuvanje. Odličan je tandem sa Kororom. Zbog Davuda utakmice prati i Samir Bekrić, sportski direktor kluba sa Grbavice.

U svakom slučaju vrijedi u subotu doći na Grbavicu i vidjeti sa jedne strane Aljića, Kororu, Avdića… dok su aduti Sarajeva Košpo, Pita, Zećo…  Utakmica počinje u 11 sati. Dva sata kasnije na teren će istrčati i kadetski sastavi.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO