Nedjelja, 10 Decembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoJasna Gospić snimila pjesmu “Samoća” Duška Trifunovića

Jasna Gospić snimila pjesmu “Samoća” Duška Trifunovića

Bezvremenski hitovi “Bijelog dugmeta” “Ima neka tajna veza”, “Pristao sam biću sve što hoće”, “Šta bi dao da si na mom mjestu”, kao i mnoge druge pjesme koje je napisao Duško Trifunović, veliki književnik, pjesnik i autor televizijskih emisija, dale su poseban pečat rok i zabavnoj muzici. Trifunović je poetizirao rok i zabavnu muziku i jedan je od idejnih začetnika sarajevske rock’n’roll škole.

Poezija koju je pisao ostala je kao vrijednost i poruka svim generacijama. Njegovi tekstovi i teme su i danas itekako aktuelni. Pisao je o životu, ljubavi i stvarima koje su svi ljudi u nekom periodu života osjetili.

Trifunović je napisao i pjesmu “Samoća”, koja je inspirisala i Jasnu Gospić da je snimi i otpjeva zbog posebnog razloga. Naime, u njegovoj emisiji Jasna je imala prvi televizijski nastup.

Polovinom 70-ih godina, kada mi je bilo 12 ili 13 godina, Duško me je negdje čuo kako pjevam. Tada je on na BHRT-u uređivao i radio emisiju “Na ti”. Jako sam mu se svidjela i ubrzo je organizovao najprije audio snimanje, a onda i prvi televizijski nastup u emisiji ”Na ti”. Kasnije su se desili “Ambasadori” i ostale muzičke stvari, ali uspomena na Duška i moj prvi nastup ne blijedi. Žao mi je da se dugo nismo vidjeli i da nas je napustio prije nego što sam mu rekla: “Hvala ti Duško” – kaže Jasna Gospić.

Za pjesmu “Samoća”, za koju je muziku i aranžman napisao Mirko Šenkovski Džeronimo, Jasna je snimila i spot u režiji Dalibora Mrdića, a pjesma će za par dana biti objavljena.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO