Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoAbakusovci izveli predstavu za djecu JU "Dom-porodica" Zenica, organizirali druženje i uručili...

Abakusovci izveli predstavu za djecu JU “Dom-porodica” Zenica, organizirali druženje i uručili poklone

Motivirani željom da razvesele djecu bez roditeljskog staranja JU “Dom-porodica” Zenica Zenica, djeca, roditelji, zaposleni i osnivačica Vrtića „Abakus“, magistrica Emina Talić-Hakanović, organizirali su posjetu starije vrtićke grupe ovoj značajnoj ustanovi za zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja.

Djeca iz Vrtića „Abakus“ su za svoje drugare iz doma izvela edukativnu, ekološku, zabavnu i zanimljivu predstavu „Ko planetu voli, smeće skupi i razdvoji“, koja govori o važnosti selektivnog prikupljanja otpada i važnosti reciklaže. Nakon toga organizirane su različite zabavne aktivnosti kroz koje su se djeca upoznala i družila.

Djeca su se posebno obradovala animacijama Klauna i oslikavanju lica, a druženje je na kraju nastavljeno u biblioteci uz grickalice, slatkiše, voće i podjelu poklon paketića sa igračkama, grickalicama i slatkišima.

Najvažniji jeste bio cilj, izmamiti osmijeh na lica djeci bez roditeljskog staranja, ali smo se uvjerili da brižno i stručno osoblje ove ustanove, zaista, čini velike napore da ova djeca odrastaju sretno. Pored toga željeli smo kod naše djece razviti empatiju, ali i razbiti predrasude koje naše društvo ima o djeci bez roditeljskog staranja.

Ovim putem se od srca zahvaljujemo na divnom gostoprimstvu, saradnji, pozitivnoj pedagoškoj atmosferi, a djeci, zaposlenima i menadžmentu čestitamo na uspješnom radu i svim pozitivnim primjerima uspješne djece i mladih iz JU „Dom i porodica“ Zenica.

Vrtić Abakus

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO