Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoMuhamed Kahrimanović oduševio i Amerikance: Hammerhand iz Bosne najavio obaranje nekoliko Guinnessovih...

Muhamed Kahrimanović oduševio i Amerikance: Hammerhand iz Bosne najavio obaranje nekoliko Guinnessovih rekorda

Muhamed Kahrimanović, Bosanac koji skoro više od četiri decenije živi i radi u Njemačkoj, nastavlja oduševljavati ljude širom planete. Hammerhand ili čelična ruka, kako je dobio nadimak u Njemačkoj, posljednjih dana oduševio je učešćem u nekoliko emisija u Americi, a jedna od njih je „Američki supertalent“.

– Na svim kontinentima su čuli za Hammerhanda iz Bosne. Za mene, pored Evrope i Amerike, znaju i u Aziji, Africi, Australiji… Čovjeku bude drago kada vidi da ga prepoznaju ljudi širom svijeta – kaže  Muhamed Kahrimanović kojeg narednih sedmica očekuju gostovanja na televizijama u Španiji, Italiji i Rumuniji.

Kahrimanović posjeduje sposobnost da svojim rukama polomi sve što običnom čovjeku izgleda nesalomivo i Guinnessov je rekorder u čak 12 disciplina. Svoju nevjerovatnu energiju postiže zahvaljujući kombinaciji snage, uma i vještine. Lomi sve, od kokosovih oraha do betonskih ploča.

Muhamed je tako za samo 14 sekundi uspio izaći iz zaključanog gepeka automobila. Za 46 sekundi se uz pomoć ruku oslobodio iz kovčega koji je zaključan šarafima.

– Otkrio sam da imam izvanredan dar u sebi – moć da slomim ono što su drugi smatrali nesalomljivim. Moja slava se počela širiti svijetom, učvršćujući moj status Guinnessovog rekordera u više disciplina. Među mojim najboljim podvizima je da sam razbio okvire zaključanog prtljažnika automobila u samo četrnaest sekundi, bez pomoći ikakvih alata. Brzinom koja oduzima dah uništio sam 55 bejzbol palica za manje od minute. Jedno od mojih najzadivljujućih postignuća je Guinnessov svjetski rekord u otvaranju 148 kokosovih oraha jednom rukom za manje od šezdeset sekundi. I u 2023. godini namjeravam oboriti nekoliko Guinnessovih rekorda. Osim senzacionalnih postignuća, učestvovao sam u više od 200 televizijskih emisija, osvajajući publiku širom svijeta svojom vještinom – kaže Hammerhand iz Bosne.

On svoje znanje i vještine nesebično dijeli sa mlađim generacijama širom svijeta.

– Trenirao sam više od 400 ambicioznih mladih pojedinaca u Hamburgu u Njemačkoj, prenoseći im svoje znanje o taekwondou, kickboxingu, boksu i mješovitim borilačkim vještinama. Sve što znam rado prenosim i na sportiste u mojoj Bosni i Hercegovini. Potresla me je informacija da je u saobraćajnoj nesreći poginuo Imran Pašalić, 12-godišnji član Taekwondo kluba Zenica. To je velika tuga za sve Bosance i Hercegovce da je na ovaj način ugašen jedan mladi život. Nadam se da će ostali sportisti i njihov trener koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći dobiti ovu najvažniju bitku – kaže Kahrimanović.

Gostovanje Kahrimanovića u „Američkom supertalentu“ možete pogledati na linku:

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO