Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoPredstavnik institucije za vakufe Države Kuvajt posjetio objekat Roditeljske kuće u Tuzli

Predstavnik institucije za vakufe Države Kuvajt posjetio objekat Roditeljske kuće u Tuzli

Projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla jedan je od najhumanijih projekata koji se sprovode na ovim prostorima. Ona se gradi u krugu Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, a osnovna namjena joj je da pruži besplatan smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice koja se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju pomenute klinike. Pored smještaja, Roditeljska kuća Tuzla će pružiti psihosocijalnu podršku oboljelom djetetu i cijeloj porodici; životne namirnice; sigurno okruženje prilagođeno njihovom zdravstvenom stanju, ali prije svega mjesto za odmor, prisustvo porodične atmosphere, mir i bar na trenutak, nastavak izgubljenog djetinjstva koje biva prekinuto usljed uspostvaljanja dijagnoze maligne bolesti.

Za Projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla sredstva su obezbijeđena u potpunosti zahvaljujući Generalnom sekretarijatu vakufa Države Kuvajt, uz veliku podršku Vakufske direkcije Islamske zajednice BiH i Muftijstva Tuzlanskog.

Stoga smo s velikom radošću 12.maja 2023.godine u Tuzli ugostili našeg glavnog donatora, generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt, Nasera El – Hameda. Posjeti su prisustvovali i direktor Vakufske direkcije IZ BiH, hafiz dr. Senaid Zaimović, izaslanik Muftije tuzlanskog, te predstavnici Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

Zajedno smo obišli gradilište na kojem smo donatora upoznali sa završenim fazama ovog projekta, ali i sa trenutnom fazom realizacije projekta, a to su fasadni i unutrašnji radovi. Također smo razgovarali o problemu globalnog poskupljenja građevinskih materijala i potrebama ovog projekta za njegov nesmetan nastavak..

Najiskrenije se zahvaljujemo narodu Države Kuvajt koji su pomogli da se prikupe sredstva za realizaciju ovog projekta.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO