Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaIstaknutoWool Line i zeleno poslovanje

Wool Line i zeleno poslovanje

Svaki korak Wool Line kompanije ide u pravcu ostvarenja plemenitih ciljeva održivosti do 2030. godine

Wool Line kompanija ideje i poslovanje svakodnevno usklađujemo s Ciljevima održivog razvoja postavljenih od strane Ujedinjenih naroda.

Kako je sve počelo?
Srž ideje Wool Line poslovanja jeste pozitivan doprinos društvenoj zajednici, empatija, briga o okolišu i jaka želja za direktan uticaj na društvo kroz pozitivna rješenja.
Jedan od 17 ciljeva održivosti UN – a jeste odgovorna potrošnja i proizvodnja. Tako smo
kreirali proizvode za spavanje i kućanstvo kao i građevinski izolacioni materijal od prirodnog održivog resursa, ovčje vune, koju otkupljujemo s cijelog prostora Bosne i Hercegovine. U skladu s ovim ciljem odgovorne proizvodnje, Wool Line kompanija na direktan način utiče promjeni proizvodnih praksi i upotrebe resursa. Svjesni bitnosti materijala koje koristimo i uticaja na zdravlje, odgovornom proizvodnjom krajnjim korisnicima isporučujemo visoko kvalitetne i zdrave proizvode.


Preventivnim i adekvatnim djelovanjem značajno utiču na smanjenje stvaranja otpada u
prirodi. Vuna koja bi inače bila bačena postaje ekonomski iskoristiv materijal a prirodne ljepote ostaju čiste i netaknute. Prirodna ovčja vuna je održiv i dugoročan materijal. Može se reciklirati i koristiti kao ekološko đubrivo nakon isteka vijeka trajanja proizvoda.
Recikliranjem ovčje vune i vraćanjem u ponovnu upotrebu prethodno iskorištenog proizvoda značajno smanjujemo upotreba energetskih resursa i podržavamo ideju cirkularnosti.


Kroz svakodnevni i mukotrpan rad trude se omogućiti relevantne informacije o bitnosti
upotrebe prirodnih i ekološki prihvatljivih materijala što širem broju ljudi te i tako doprinijeti pozitivnim promjenama i poboljšanju kvalitete života svakog pojedinca.
Korištenjem samo jednog jastuka i Vi možete direktno uticati da 2 – 3 kg ovčje vune bude
svrsihodno iskorišteno umjesto što bi zagađivalo okoliš. Vaše zdravlje bit će Vam zahvalno!

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO