Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaTeqvoly turneja završena sjajnim turnirom na Jahorini, treće zimsko takmičenje ispunilo sva...

Teqvoly turneja završena sjajnim turnirom na Jahorini, treće zimsko takmičenje ispunilo sva očekivanja 

Treća zimska Mozzart Teqvoly Winter turneja završena je fantastičnom manifestacijom na Jahorini, a ovogodišnji osvajači su Rijad Begić i Tamara Češić. 

Teq sportovi, dvije godine nakon što su se pojavili na bh. tržištu, u potpunosti su osvojili srca Bosanaca i Hercegovaca, a treća turneja Mozzart Teqvoly Winter Tour, s manifestacijama koje su promovisale sport u jednoj potpuno novoj dimenziji je to i ove godine još jednom potvrdila. 

Takmičenje na Jahorini, gdje je učestvovalo čak 16 ekipa, na najbolji mogući način pokazalo je kako jedan ovakav atraktivan i relativno mlad sport može privući veliku pažnju učesnika i publike te sve čari koje može pružiti u posebnim sniježnim uslovima, po čemu je BiH prva u svijetu. 

Uz idealne vremenske uslove i bez padavina, za razliku od ranijih etapa, igračima je u potpunosti bilo omogućeno da pokažu najbolje izdanje i niz sjajnih poteza i akrobacija koje je publika s oduševljenjem pozdravila. Na kraju, nakon Vlašića, Ponijera i Bjelašnice, tačka na zimsku turneju 2023. godine stavljena je na Jahorini. 

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Rijad Begić i Tamara Ćešić, drugo mjesto i nagradu od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela osvojili su Damir Mahmutović i Amna Mušija, a treće mjesto i vikend za dvoje u Hotelu Blanca Vlašić i novčanu nagradu od 150 KM osvojili su Amna Neimarlija i Mirza Mašić.

Amar Spahić i Sajra Čehajić su osvojili četvrto mjesto i nagradu od 100 KM uz Squad na Quad vožnju za dvoje u Sarajevu, a peto mjesto i nagradu od 50 KM uz vikend za dvoje u hotelu Vučko na Jahorini osvojili su Azra Mušija i Aldin Ibišević. 

I ove godine nastavljena je praksa da je turneja humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija i ovaj put su otišla u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogati nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću, Ponijerima i Bjelašnici, tako i za ovaj na Jahorini. Monri Payments i BH Telecom osigurali su po 1.200 KM za svako takmičenje, a ukupni nagradni fond je iznosio 10.000 KM. Olimpijskog centra Jahorina kao sjajan domaćin već treću godinu za redom je dodjelio jednodnevni ski pass svim pobjednicima.

Uoči početka turnira na Jahorini održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Sanja Ćeremidžić, PR Olimpijskog centra Jahorina i Adni Challenger, direktor ACAR Eventsa i ujedno organizator turneje. Zajedno su još jednom sumirali utiske te poručili da će u budućnosti očekuju dodatno popularizaciju ovog sporta, još veće interesovanje igrača iz BiH i u konačnici predstavnike BiH na velikim smotrama. 

Na kraju su uputili zahvalu svim takmičarima i posjetiocima koji su upriličili manifestacije tokom proteklihmjesec dana, ali i neumornim sponzorima te brojnim bh. medijima bez kojih organizacija ovakve turneje ne bi bila moguća.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO