Četvrtak, 21 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaU Sarajevu održano freestyle takmičenje barbera Barbers United

U Sarajevu održano freestyle takmičenje barbera Barbers United

Pobjednik je frizer iz Hadžića – Hame Dupovac

Glavni grad BiH se ponovo pokazao kao sjajan domaći brojnim barberima i frizerima iz regije. Jučer je u hotelu Hills održano freestyle takmičenje na kojem je češće uzelo preko 150 barbera iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Pobjednik takmičenja je Muhamed Dupovac, drugoplasirani je Harun Šuša, a treće mjesto je osvojio Haris Avdić.

Učestvovao sam i prošle godine pa sam znao šta mogu očekivati ali se uopšte nisam nadao da bih mogao pobijediti. Hvala svim moji kolegama koji su glasali za mene, svaka čast svima koji su uopte došli na ovo takmičenje i pokazali kakvi su majstori. Vidimo se i naredne godine. Moram sada braniti titulu‘, kroz smijeh priča Hame Dupovac, ovogodišnji pobjednik Barbers Uniteda.

Ovo freestyle takmičenje je jedinstveno po tome što nema žirija koji ocjenjuje finalne radove nego to rade kolege takmičari/barberi. Predžiri u sastavu Josip Soldo iz Širokog Brijega, Miloš Grbić iz Bijeljine, Goran Jurišić iz Banjaluke, Ajdin Hodžić iz Tešnja i Irfan Tepić iz Sarajeva bio je zadužen da pregleda modele s kojima su barberi došli na takmičenje.

Na ovogodišnjem Barbers Unitedu smo vidjeli sjajne frizure, fade, hair tattoo, pletenice i brojne druge tehnike koji trendi muškarci danas traže od svojih barbera.

Imamo smo sjajne takmičare, svi su se zaista potrudili i s uživanjem izveli sve ono što su zamislili. Iako su bili po pritiskom da sve završe za 45 minuta svi su pokazeli da u ovoj regiji žive i radi vrsni barberi i profesionalci’, rekao nam je Miloš Grbić, član predžirija iz Bijeljine.

‘Nije bilo jednostavno okupiti ovoliko barbera na jednom mjestu ali sada kada je sve prošlo, moram reći da smo sretni i ponosni što već drugu godinu za redom radimo najveći i najmasovniji barberski događaj u regionu. Recimo, Saja Majstor, vrsni frizer iz Beograda je održao radionicu pred 150 barbera iz cijelog regiona, a to su obično puno manji događaji. I po tome je ovogodišnji Barbers United poseban. I hvala svima što su došli i što nam omogućavaju da rastemo zajedno. Pozivam sve barbere iz regiona da nam se pridruže’, dodaje Arnes Krnjić jedan od organizatora ovog događaja.

Od naredne godine organizatori obežavaju Barbers United koji će možda trajati i dva dana sa puno više radionica i seminara za sve barbere i frizere.

Pobjednik Barbers Uniteda je kao glavnu nagradu dobio trodnevno putovanje u Istanbul sa svim plaćenim troškovima.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO