Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaTeqvoly turneja nastavljena na Ponijerima, Amna Mušija i Damir Mahmutović novi pobjednici

Teqvoly turneja nastavljena na Ponijerima, Amna Mušija i Damir Mahmutović novi pobjednici

Nakon Vlašića gdje je otvorena Mozzart Teqvoly Winter turneja, drugo takmičenje i još jedan sjajan sportski događaj održan je na Ponijerima u nedjelju, 12. februara, a ova planina, kao i grad Kakanj, još jednom su bili odlični domaćini. 

Posjetioci su imali priliku uživati u fantastičnim potezima i vrlo kvalitetnoj igri tokom cijelog turnira, a bez obzira na vremenske uslove i činjenicu da se ovaj sport igra na snijegu, što je presedan u svijetu, viđena je sjajna borba i sve što je potrebno da jedan sportski događaj ispuni sva očekivanja.  

Turneja je i ove godine humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogati nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću i sada na Ponijerima, tako i za naredne turnire. Monri by Payten i BH Telecom osigurali su po 1.200 KM za svako takmičenje, a ukupni nagradni fond je 10.000 KM.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Amna Mušija i Damir Mahmutović, drugo mjesto i nagradu od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela osvojili su Amna Neimarlija i Mirza Mašić, a treće mjesto i vikend za dvoje u Hotelu Blanca Vlašić i novčanu nagradu od 150 KM osvojili su Tamara Češić i Rijad Begić.

Nadža Bogilović i Arnel Hadžajlić su osvojili četvrto mjesto i nagradu od 100 KM uz Squad na Quad vožnju za dvoje u Sarajevu, a peto mjesto i nagradu od 50 KM uz vikend za dvoje u hotelu Vučko na Jahorini osvojili su Azra Mušija i Ensar Odobašić.

Organizator se na kraju svega posebno zahvalio Općini Kakanj i Sportskom savezu Općine Kakanj koja je još jednom bila sjajan partner i velika ispomoć u organizaciji manifestacije, kao što je bila i prethodnih godina. 

Turneja se nastavlja 19. februara na Bjelašnici, a veliko finale zakazano je za 26. februar na Jahorini.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO