Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaZapažen nastup BJJ Arene na turniru u Sarajevu, Brazilac Joao Carlos najbolji...

Zapažen nastup BJJ Arene na turniru u Sarajevu, Brazilac Joao Carlos najbolji borac turnira

Na Submission Grappling Championship (SGC) u Sarajevu učestvovalo je više od 200 takmičara.

Riječ je o No-Gi grappling takmičenju koje prati round robin sistem, što znači da je svaki učesnik imao minimalno tri do četiri borbe u svojim kategorijama, u zavisnosti od broja prijava.

Ova vrsta turnira omogućava takmičarima da se bore protiv više različitih protivnika, iz kojeg izlaze sa više takmičarskog iskustva.

Zapažen rezultat imali su takmičari iz kluba BJJ Arena Sarajevo, za koji je na ovom međunarodnom turniru nastupio jedan odlični borac iz Brazila.

– Na pripremama za ovaj turnir smo imali pojačanje iz Brazila prof. Joau Carlos Silva, koji je u Areni proveo mjesec dana i na turniru je odradio 11 briljantnih borbi osvojivši dvije zlatne medalje, te je proglašen za najboljeg borca na turniru.

Joao Carlos  je zavolio Bosnu i kaže da je Jiujitsu u našoj zemlji na zavidnom nivou. Zahvaljujemo se njegovom mentoru Froti Augustu, iz čijeg tima Carlos dolazi. On se zahvalio BJJ Areni, klubu u kojem se, kako kaže, osjeća kao kod kuće. Ne bi imali ovako dobre rezultate bez pomoći hotela Malak Regency koji je nesebično učestvovao u pripremama naših boraca, te naših partnera iz restorana Bread&Co, kojima se zahvaljujemo na nesebičnoj podršci našem kolektivu – kaže Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO