Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleMuhammed Karaosman: Konačno mogu muzikom da se bavim iz ljubavi, a ne...

Muhammed Karaosman: Konačno mogu muzikom da se bavim iz ljubavi, a ne zbog zarade!

Nakon vrlo uspješnih pjesama “Svoj”, “Majka Bosna” i “Sanjao sam svog muršida”, Muhammed Karaosman se predstavio sa novim singlom pod nazivom “Protiv tebe neću”, koji je potpuno drugačiji od prethodnih, jer je urađen u pop-rock maniru. Autor i ove pjesme, kao i prethodne tri je naš neprikosnoveni umjetnik Eldin Huseinbegović.

“Prezadovoljan sam pjesmom i spotom i posebno mi je drago što sam sarađivao sa velikim umjetnicima, jer osim Eldina ponosan sam na to što mi je gitare u pjesmi odvsirao Alen Lemešević, dok je autor teksta Kenan Hadžifejzović. Zaista je riječ o ozbiljnoj i jakoj ekipi umjetnika kojima se od srca zahvaljujem na saradnji. Također, ne smijem a da ne spomenem Aylin Babaić, glavnu akterku spota koja je tokom snimanja naslikala moj portret kojim smo svi bili oduševljeni. A slikanje nije njen jedini talent, jer ona svira i flautu a sigurno mogu da kažem i da pjeva bolje od pola estrade”, kaže Muhammed, za koga je muzika uvijek bila dio izražavanja. Naime, kako kaže, život i muzičko stvaralaštvo su oduvijek bili dio njegovog bića.

“Uvijek sam bio fasciniran time kako čovjek, jedna mala praška u univerzumu, može darom od Darovatelja da koliko toliko uljepša nečije momente u životu. Upravo zbog toga smatram da umjetnost gubi na vrijednosti onda kada se stvara i pravi u zanatske svrhe, zbog materijalne koristi. Ipak, svako snima ono što voli a isto tako i sluša, pa ko šta voli neka izvoli. Mislim da kvalitet bilo kojeg muzičkog žanra nađe put do svoje publike. Pisana riječ ili pjesma ima ili nema iskrenu emociju i poruku, nema tu foliranja”, kaže Muhammed koji je upravo iz tog razloga odabrao Eldina za autora svojih novih pjesama.

Kažemo novih, jer Muhamed se nije tek nedavno pojavio na sceni. Naime, on iza sebe već ima dva albuma koja je izdao početkom novog stoljeća i baš kad je njegova karijera bila na vrhuncu on je odlučio svoj život promijeniti iz temelja, te je tokom “renoviranja zidina života” muziku stavio u drugi plan i napravio pauzu dugu skoro 15 godina. U međuvremenu su njegov hit “Bolje za nas” prepjevale mnoge njegove kolege, te je i sam vlasnik pjesme odlučio napraviti njen remake u studiju kod stvaraoca pjesme Amila Loje.

“Nisam bio ni svjestan kakvu pjesmu imam dok nisam čuo kako su je otpjevali Adnan Babajić, Elvedina Šehić i drugi. Ipak, moram istaći da sam zahvalan Bogu na tome što konačno mogu muzikom da se bavim isključivo iz ljubavi i mislim da se to sada i osjeti u mojim pjesmama. Naime, imam porodični posao u Švedskoj, imamo ugostiteljski objekat koji odlično radi i u kojem ja radim kao barrista što mi je druga velika ljubav. Također, u Sarajevu gradim motel u neposrednoj blizini aerodroma, tako da ću ako Bog da nastaviti muzikom da se bavim isključivo zato što to mnogo volim, a ne zato što moram, što mi automatski omogućava da pažljivo biram mjesta na kojima ću održavati nastupe”, kaže Muhammed koji je prije desetak dana potpisao ugovor sa muzičkom produkcijom Hayat koja je izdavač svih njegovih novih pjesama.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO