Nedjelja, 5 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i modaUradi sama: Koraci za pravilnu njegu lica kod kuće

Uradi sama: Koraci za pravilnu njegu lica kod kuće

Ukoliko želite upotpuniti vrijeme u kući, a uz to raditi na sebi porbajte par trikova za vlastiti tretman lica za lijepu i njegovanu kožu.

Kroz par koraka prenosimo vam savjete dermatologa kako napraviti tretman lica u vlastitoj kupaonici.

Za početak, temeljno operite ruke – iako je riječ o jednostavnom savjetu, on je sada radi COVID pandemije važniji nego ikad pa ruke perite sapunom i toplom vodom barem 20 sekundi. Nakon što ste oprali ruke, red dolazi na nježno, ali temeljno čišćenje lica

Stručnjaci preporučuju korištenje proizvoda na bazi ulja jer će pomoći otopiti šminku s lica, a savjetuju i dvostruko čišćenje lica, odnosno korištenje proizvoda na bazi vode u drugom koraku. Završni dio ovog koraka je masaža lica u trajanju od minimalno 60 sekundi.

Nakon čišćenja lica, dolazi red na eksfolijaciju, a uz savjete da se koriste nježni pilinzi koji se lagano umasiraju u lice, a posebnom pažnjom na području oko očiju koje je iznimno osjetljivo. 

Nakon pilinga, umijte se i osušite lice kako bi bilo spremno za idući korak. 

Upotreba tonera korak je koji dio stručnjaka preferira, a drugi ga preskače. Na posljetku, sve ovis o tipu kože, a koriste se kako bi doveli kožu u ravnotežu nakon čišćenja, hidratizirali je i omogućili bolje upijanje proizvoda koji se nanose u beauty rutini. 

U idućem koraku, vrijeme je za potpuno opuštanje i pravi spa osjećaj, zahvaljujući masaži lica s rolerom od žada. Masaža lica važan je korak jer potiče cirkulaciju, opušta mišiće, povećava mogućnost upijanja krema i seruma u lice te, posljednje, ali ne i manje važno, pruža osjećaj ugode.

Predzadnji korak je stavljanje maske – prije nego je stavite na lice, koža bi već trebala biti mekša i izgledati čišće zbog pilinga koji ju je pripremio za upijanje svih moćnih sastojaka iz maske za lice. Pri odabiru maske, imajte na umu da su one stvorene kako bi hidratizirale i zagladile lice, smanjile otečenost te zaštitile lice od zagađenja u okolini pa birajte takve proizvode. U obzir dolaze sve vrste maski, sheet maska, krema, čak i DIY maska koju sami napravite kod kuće – jednostavno odaberite onu koja najviše odgovara vašem tipu kože.

Zadnji korak u njezi lica trebala bi biti uobičajena beauty rutina. Ona najčešće podrazumijeva korištenje seruma, hidratantne kreme i zaštitnog faktora pa se držite standardne rutine kako bi koža i u vremenu provedenom kući bila nahranjena, njegovana, glatka i sjajna. 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO