Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleNakon šest mjeseci završen projekat "PRE SCHOOL STEAM AKADEMIJA"

Nakon šest mjeseci završen projekat "PRE SCHOOL STEAM AKADEMIJA"

Na S.T.E.A.M. radionicama educirano 150 djece

Drugim dijelom S.T.E.A.M. izazova završen je projekat “PRE SCHOOL STEAM AKADEMIJA”. Tako su aktivisti Udruženja „Edukacije za sve – EDUS“ sa svojim STEAM drugarima, na zajedničkom druženju, uz zabavu i dodjelu priznanja i poklona proslavili kraj ovog projekta.

Kroz projekat “Pre-School STEAM Academy” je u prethodnih šest mjeseci, kroz inkluzivne STEAM radionice, na inovativan i zabavan način, educirano 150 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju, koji su učili o nauci i umjetnosti.

S.T.E.A.M. predstavlja skraćenicu pojmova nauka, tehnologija, inžinjering, umjetnost i matematika, te stimuliše specifična područja razvoja, kroz razumijevanje okoline, simboličke logičke i konstruktivne igre, umjetnosti, i razvija intelektualne i kreativne potencijale.

Inkluzivni S.T.E.A.M. IZAZOV je okupio mališane iz vrtića “Zvončić” i EDUS-ove polaznike S.T.E.A.M. radionica.

Bila je to sjajna prilika da mališani pokažu talenat, spretnost, ali isto tako da se druže, rade i takmiče u timu. Tokom Izazova djeca su se  takmičila  u dva tima i to u sportskim igrama i igrama spretnosti, balansa i ravnoteže, igrama strategije, eksperimentima, predškolskoj fizici i matematici.

Pre-School STEAM Academy je jedan od 23 projekta koja su podržana kroz inicijativu EMBRACE, koju finansira Norwegian Embassy in Sarajevo, a provodi UNDP.

U narednim mjesecima EDUS radi na pripremama novih funkcionalnih radionica za roditelje i djecu, te zabavnih edukativnih STEAM i MAMS radionica, te EDUS PROGRAMA.

Više o atmosferi sa samog S.T.E.A.M. IZAZOVA pogledajte na slikama.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO