Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaSamsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

Kompanija Samsung Electronics najavila je da će se Google uskoro pridružiti postojećim glasovnim asistentima (Amazon Alexa i Bixby) dostupnim na Samsung pametnim televizorima, što će korisnicima omogućiti jednostavnije upravljanje i pretrage, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem, hardverom ili instalacijom. Ovaj paket, trenutno vodećih glasovnih asistenata, koji se mogu modifikovati u skladu sa željama korisnika, imaće svi Samsung televizori iz 2020. godine – QLED 4K i 8K, Cristal UHD, kao i lifestyle modeli – Frame, Serif, Sero i Terrace.

Zahvaljujući širem spektru opcija, korisnici Samsung Smart televizora sada imaju brži i lakši pristup omiljenim zabavnim sadržajima i odgovorima na pitanja u realnom vremenu, kao i mogućnost neometanog upravljanja pametnim uređajima, pomoću glasovnog asistenta kojeg sami odaberu. Korištenje glasovnih komandi na pametnim televizorima omogućava laku pretragu kanala, podešavanje jačine zvuka, kontrolu aplikacija i još mnogo toga.

Upotreba glasovnih asistenata na pametnim televizorima značajno je porasla od momenta kada je predstavljen Bixby 2018. godine. Sada, uz podršku Google asistenta i Amazon Alexe, pozivamo korisnike da očekuju i zahtijevaju još više od svojih televizora,” rekla je Seline Han, potpredsjednica poslovnog odjeljenja za vizuelne displaye u kompaniji Samsung Electronics.

Uz pomoć glasovnih asistenata, ljubitelji zabave sada mogu bez mnogo napora naći željeni sadržaj, pretraživanjem po žanru, reditelju ili glumcu. Оsim novih TV programa i filmova, Alexa, Bixby i Google asistent također pružaju informacije o vremenskoj prognozi, najnovijim rezultatima utakmica ili puštaju vaše omiljene melodije. Pored toga, Google asistent korisnicima omogućava pristup i drugim Google uslugama koje im mogu olakšati svakodnevicu – Google Search, Photos, Maps, Calendar i mnoge druge.

Integrisanjem Google asistenta u Samsung pametne televizore, željeli smo da dnevnu sobu povežemo sa ostatkom pametnog doma i korisnicima pomognemo da njime bolje upravljaju korištenjem Google usluga. U okviru naše saradnje sa kompanijom Samsung, nastojimo da i na velikom ekranu ponudimo pomoć Google asistenta što većem broju korisnika širom svijeta,” rekao je Jack Krawczyk, glavni menadžer proizvoda za Google Assistant.

Kreiranjem novog „hub-a” u bilo kojoj prostoriji u kući, Samsung pametni televizori sada se mogu koristiti za upravljanje osvjetljenjem, podešavanje termostata, alarma ili obavljanje bilo kojih drugih zadataka, prema komandama odabranog glasovnog asistenta.[1]


[1] Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO