Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i modaŠta za male manekene NovamaS znači moda

Šta za male manekene NovamaS znači moda

Modna agencija za male manekene NovamaS nastavila je sa online časovima, koji su organizirani i tokom proljeća i početka pandemije koronavirusa. Na ovim časovima ranije su obrađivali modne teme, bh. kreatore, sarajevsku modnu scenu…, a teme prvog ponovnog online časa bile su samopouzdanje, uvažavanje i sloboda govora.

– Ovi segmenti su jako važni za mentalni razvoj djece. NovamaS i jeste mjesto gdje se svi osjećaju uvaženo, voljeno i imaju isti status i mjesto na modnoj sceni.

Svako dijete mašta o velikom uspjehu i zašto mu to ne omogućiti? Djeca su putem fotografija pokazala kako vide modu u jednoj riječi. Ova moda koju mi preferiramo je lijepa, čista i dostojanstvena- kaže Alma Musliović, vlasnica i direktorica modne agencije NovamaS.

Poslije dva uspješna mjeseca rada u BKC-u uz mentore i učitelje iz različitih oblasti, agencija se morala prebaciti na online način rada.

– Nakon raznovrsnih proba, plesnih koreografija sa poznatom hip-hop instruktoricom Miom Hrustemović, učenja modnih pojmova na engleskom jeziku sa Lejlom Dautbašić, časa sa Mirjanom Deak, glumačkih mini predstava pod vođstvom Medihe Musliović, Kid's fashion daya u Importanne centru, fotografisanja za poznate brendove, ponovo smo stali sa radom zbog korone, ali možemo i ovako raditi online.

Možemo se slikati u malim grupama uz distancu, ali nećemo stati – govori Musliović te dodaje da je naredni angažman malih manekena fotografisanje za Fontanu i De Facto.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO