Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPromoPomozi.ba, Varta i Mercator: Nijedno dijete ne zaslužuje da bude gladno

Pomozi.ba, Varta i Mercator: Nijedno dijete ne zaslužuje da bude gladno

Humanitarna organizacija Pomozi.ba u saradnji sa brendom Varta, ove godine obezbjeđuje školske užine mališanima iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine, gdje je to trenutno zbog korona virusa moguće.  Cilj projekta je pomoći djeci, čiji roditelji ne mogu platiti školski obrok i omogućiti im sretno, bezbrižno školovanje i djetinjstvo. U ovaj humanitarni projekt uključio se i Mercator.

Ponosni smo što smo dio ovog humanitarnog projekta, jer smo jako svjesni da je školovanje socijalno ugrožene djece značajan izdatak za roditelje sa slabijim materijalnim stanjem. Želimo da svi mališani mirno nastave svoje školovanje, da im olakšamo odrastanje, jer čvrsto vjerujemo da svako dijete zaslužuje sretno djetinjstvo. Kroz saradnju sa Udruženjem Pomozi.ba i kvalitetnim Varta proizvodima, koji su oduvijek u ponudi naših prodajnih objekata, sigurni smo da će i naši kupci dati veliki doprinos ovom projektu kupovinom bilo kojeg pakovanja Varta baterija. Djeca su naša budućnost, i upravo zbog toga, ovakve projekte svrstavamo među naše najvažnije, jer vraćaju iskrenu radost na lica naše djece – izjavila je Elma Sulejmanović iz marketing službe Mercatora.

FB KONZUM 800x800px

Brand Manager za Varta u BiH Adnan Dževlan naveo je da mu je izuzetno drago i velika čast što je i Mercator prihvatio da bude dio ovog projekta.

Siguran sam da će nam ovo biti veliki ‘vjetar u leđa’ da dodatno prikupimo značajna sredstva, koja ćemo početkom naredne godine nakon završetka projekta, donirati udruženju Pomozi.ba, za projekat ”Užine”, odnosno našoj djeci kojima je pomoć itekako potrebna– kazao je Dževlan.

Iz Udruženja Pomozi.ba napominju da im je podrška društveno odgovornih kompanija izuzetno bitna.

Bez podrške uspješnih kompanija ne bismo uspjeli pomoći ovolikom broju ljudi, a posebno nam je drago jer zajedno pomažemo najranjivijoj kategoriji – djeci. Od srca zahvaljujemo Varti i Mercatoru jer misle na najmlađe i na one kojima je pomoć istinski potrebna – izjavila je glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba Maja Arslanagić.

Svi koji žele mogu se uključiti u ovu akciju kupovinom bilo kojeg Varta pakiranja baterija do 31.12.2020. godine i na taj način direktno pomoći socijalno ugroženoj djeci u BiH da ne budu gladna tokom nastave i ne osjećaju se drugačije od svojih drugara iz klupe.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO