Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaKako da vam frižider uvijek bude čist i uredan? Imamo nekoliko savjeta...

Kako da vam frižider uvijek bude čist i uredan? Imamo nekoliko savjeta za vas

Koliko puta ste do sada pomislili kako trebate srediti vaš frižider, pa ste odjednom primijetili sve posude, tegle i ambalaže koje nam zauzimaju veliki prostor i koje biste trebali složiti i adekvatno rasporediti. Znate i sami da sređen frižider štedi vrijeme za obavljanje posla u kuhinji, ali je veoma važno i da je frižider uvijek čist, kako bi hrana u njemu uvijek mogla biti svježa i zdrava. Za sigurnost namirnica neophodno je redovno pražnjenje i čišćenje frižidera, ali je čišćenje važno i za provjeru roka trajanja namirnica, kako biste stigli da ih na vrijeme iskoristite. Posebno je to važno u sezoni kada se pripremaju praznične trpeze i kada se skladišti više hrane nego inače, stoga je higijena ovog kućnog uređaja nešto čemu treba posvetiti još veću pažnju.

Ukoliko posjedujete frižider koji dvostruko duže čuva svježinu, ima dovoljno mjesta za odlaganje i dizajniran je tako da možete lijepo da razvrstate sve namirnice, onda su vam praktično riješene mnoge poteškoće oko čuvanja hrane. Upravo je takav Samsung RB7300 prostrani frižider – standardne dubine, gotovo nečujnog rada, minimalističkog dizajna i vrlo fleksibilan za skladištenje. U ovom izuzetno velikom frižideru od 385 litara, dubine od 600 mm, možete čuvati više namirnica. Visokoefikasna izolacija tehnologije SpaceMax™ omogućava da zidovi frižidera budu znatno tanji. Zbog toga ima više skladišnog prostora, a ne štrči izvan postojeće radne površine.

Međutim, vječito pitanje je kako postići da sređivanje frižidera ne oduzme previše vremena. Upravo to je prilika da se iskoriste prednosti njegovog dizajna i pregrade za odlaganje namirnica.

Model RB7300 Samsung frižidera posjeduje Optimal Fresh+ pregradu, koja može da se koristi kao jedna fioka ili da se podijeli na dva zasebna odjeljka sa različitim temperaturama. Na lijevoj, hladnijoj strani ove pregrade, možete čuvati meso i ribu, dok je desna strana idealna za voće i povrće.

Iznad Optimal Fresh+ pregrade, frižider je podijeljen na police sa manjim ili većim razmakom, pa namirnice možete da razvrstate i prema veličini posuda u kojima ih čuvate. To olakšava posao i doprinijet će tome da vaš frižider bude sređen u svakom trenutku, a samo letimičnim pogledom možete da uočite šta treba kupiti. Ono što je posebno važno jeste da svih sedam nivoa polica imaju iste performanse hlađenja, koje podešava kompresor, pritom trošeći manje energije, dok All Around Cooling sistem hladi svaki odjeljak ravnomjerno.

Kada imate ovako praktičan raspored održavanje frižidera je mnogo lakše, a dajemo vam i nekoliko savjeta o tome kako da on uvijek blista. Ono što biste se prvo trebali uvjeriti prije odlaganja namirnica u frižider jeste da su one čiste, a povremeno trebate i provjeriti da li se neka namirnica pokvarila i da li je nekoj istekao rok trajanja, kako biste to na vrijeme mogli izbaciti iz frižidera. Potrebno je i da sezonski temeljno očistite unutrašnjost frižidera prirodnim sredstvima, te da povremeno obrišete vrata, ivice i vrh frižidera.

Sve to dovoljno je da uživate u svom lijepom, čistom i organizovanom frižideru.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO