Četvrtak, 21 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričePlaninarski savez FBiH i Vijeće mladih FBiH uspostavili saradnju

Planinarski savez FBiH i Vijeće mladih FBiH uspostavili saradnju

Odnos mladih prema zajednici je veoma važan segment rada i djelovanja Vijeća mladih FBiH. Zajednicu ne predstavljaju samo prostori za mlade, institucije vlasti, mladi i građani iz zajednice već i priroda, rijeke, planine, a koju ponekad zaboravimo jer smo okupirni nekim drugim izazovima koji nam se čine važnijim.

Predstavnici Vijeća mladih FBiH su imali prvi sastanak sa predstavnicima Planinarskog saveza FBiH na kome su predstavnici obje organizacije govorili o onome što rade, izazovima sa kojim se susreću, pozitivnim ishodima i ono što je važno došlo se do zaključka da ove dvije organizacije imaju dosta dodirnih tačaka na kojima u narednom periodu mogu i surađivati.

Sa ciljem da se mladim ljudima približi važnost dobrog odnosa i razumijevanja okoline suradnja ove dvije organizacije je od izuzetne važnosti gdje Planinarski savez FBiH može ponuditi znanje i kapacitete, a kako uključiti mlade u procese odlučivanja i njihovu energiju usmjeriti u procese koji će biti od značaja za očuvanje životne sredine je nešto što Vijeće mladih FBiH može ponuditi.

Na sastanku su prisustvovali Armin Daguda, predsjednik Komisije za rad sa omladinom i Miralem Husanović, generalni sekretar u ime Planinarskog saveza te Jasmina Banjalučkić, generalna sekretarka i Nedim Alibegović, projektni koordinator u ime Vijeća mladih.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO