Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeBBI banka podržala 4. studentski Sarajevo Innovations Festival (SIFI)

BBI banka podržala 4. studentski Sarajevo Innovations Festival (SIFI)

Bosna Bank International (BBI) podržala je održavanje ovogodišnjeg, četvrtog po redu Sarajevo Innovations Festival (SIFi) i obezbjedila novčanu nagradu za pobjednika takmičenja. Inače, SIFI  je organiziralo matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo – STELEKS s ciljem promocije mladih inovatora iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti.

Najbolje inovativne ideje odabrao je stručni žiri koji je odlučio prvu nagradu dodijeliti Amaru Haliloviću sa ETF-a Sarajevo sa temom  “SLAM algoritam za višepogledni heterogeni sistem kamera.” Drugo mjesto osvojio je Arnel Maksumić sa Mašinskog fakulteta u Mostaru, sa temom  “Primjena mjernih traka uz upotrebu Arduino mikrokontrolera pri detekciji, mjerenju i praćenju raznih mehaničkih veličina”, dok je treće mjesto pripalo Damiru Haniću sa Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu za “Pilot projekat borbe protiv zagađenja zraka u velikim urbanim sredinama”. Specijalno priznanje – Nagrada dr. Branislava Peruničić je pripala također Arnelu Maksumiću.

BBI banka kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je rad SIFI sajma inovacija, a svojom podrškom pomogla je realizaciji ovog projekta koji je od velikog značaja za sve studente tehničkih fakulteta u BiH.

Inače, BBI je i organizator SBF Start-up Challenge-a, takmičenja (univerzitetskih) timova i biznis ideja koje ocjenjuje stručni žiri. To je takmičenje u znanju kroz koje se nastoji popularizirati poduzetništvo i promovisati pozitivne vrijednosti. Cilj projekta je podsticanje mladih ljudi da razmišljaju kako da postanu poslodavci, kako da unovče svoje znanje na tržištu kroz vlastite poduzetničke poduhvate, kako da pokrenu i vode vlastiti biznis.

Vjerujući da su mladi budućnost, koji će svojim idejama, preduzetničkim duhom, hrabrošću i odlučnošću izgraditi našu državu, BBI banka svakodnevno ulaže u iste, kroz navedene programe i učestalu saradnju na istim/sličnim projektima.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO