Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaBiznisNLB Banka d.d. Sarajevo postala članica Američke trgovačke komore (AmCham)

NLB Banka d.d. Sarajevo postala članica Američke trgovačke komore (AmCham)

NLB Banka d.d. Sarajevo potpisala je ugovor sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham), čime je postala članica ove cijenjene organizacije. NLB Banka ovim članstvom i osobama koje imenuje u radne skupine AmChama želi dati svoj doprinos unapređenju poslovnog okruženja u BiH.

„Zadovoljstvo nam je postati dio jedne ovako cijenjene organizacije kao što je AmCham, koja je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini i koja promoviše globalnu konkurentnost privrede naše zemlje putem inicijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi“, istakla je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Potpisivanju su prisustvovali i Karlheinz Dobnigg, predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, Adnan Crnica, drugi potpredsjednik AmChama, te Nedim Hamzić, generalni sekretar.

“Raduje nas činjenica da je i renomirana banka sa istaknutim društveno – odgovornim karakterom u BiH postala naš član, te da će svojim aktivnim učešćem doprinijeti razvoju AmCham i da ćemo zajedničkim snagama raditi na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH”, poručili su iz AmCham BiH.

AmCham BiH je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u BiH koji promoviše globalnu konkurentnost njene privrede putem incijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO