Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaJavni poziv za prijavu kompanija za besplatne treninge CNC operatera

Javni poziv za prijavu kompanija za besplatne treninge CNC operatera

Njemački centar za robotiku DKR već drugu godinu realizuje projekat u suradnji s USAID Workforce and Higher Access to Markets Activity.

Projekat je namijenjen kompanijama koje imaju potrebu za edukovanim kadrom za rad na CNC mašini te kompanijama koje žele educirati I prekvalificirati svoje zaposlene.

Treninzi su koncipirani na način da se pored teoretskog vrši i prenos praktičnog znanja i vještina te će kandidati imati priliku savladati osnove CNC upravljanja, safety, kodiranje, snimanje, mijenjanje alata i nuliranje.

Svi treninzi će se odvijati u DKR Centru s potpuno automatiziranom proizvodnom linijom u čijem sastavu su Fanuc Robodrill obradni centar, industrijski roboti koji opslužuju liniju, robot za zavarivanje, kao i mnogobrojni PLC-ovi koji omogućavaju komunikaciju među mašinama u realnom vremenu.

Rok za predaju aplikacija je 01.11.2020. godine, do 16:00 sati. Kompanije ili zaposleni mogu poslati svoje prijave putem e-maila info@dkr.ba ili na adresu Bosne Srebrene bb (SKPC Mejdan) u Tuzli.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO