Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaPrijave za 7. International Medis Awards for Medical Research 2020 u punom...

Prijave za 7. International Medis Awards for Medical Research 2020 u punom pogonu

ODANI NAUCI

Prijave na konkurs za izvrsna istraživačka dostignuća u medicini i farmaciji „International Medis Awards for Medical Research 2020“ u punom su pogonu.

Za već sedmu međunarodnu nagradu za najbolje istraživačke radove ljekara i farmaceuta srednje i jugoistočne Evrope mogu se takmičiti istraživači koji su svoje izvanredne naučnoistraživačke radove objavili u uvaženim naučnim publikacijama s impakt faktorom većim od 1,500. Tokom proteklih šest godina međunarodni stručni žiri je između 932 važeća prijavljena istraživačka rada nagradio 55 najboljih istraživačkih radova iz devet zemalja, a među njima je kao izvrsne doprinose nauci također prepoznao istraživačke radove četiri stručnjaka iz Bosne i Hercegovine.

Uprkos nesigurnosti koja je u svjetlu bolesti COVID-19 preplavila svijet ili baš zbog nje, međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research ostaje odan nauci i čvrst u odluci da je naučnoistraživački rad vrijedno podržati, a izvrsnost stručnjaka nagraditi jer nam je kao pojedincima i zajednici nauka potrebna više nego ikada dosada. Za nagrade International Medis Awards mogu se takmičiti ljekari i farmaceuti koji su svoje naučnoistraživačke radove s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine i anesteziologije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije i alergologije, te reumatologije objavili u naučnim publikacijama s impakt faktorom većim od 1,500.

Na međunarodni konkurs mogu se najkasnije do 28. septembra 2020. prijaviti istraživači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Prijavljene radove prema unaprijed određenim pravilima ocjenjivat će desetočlani stručni žiri koji čine međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti. Žiri će za svako istraživačko područje odabrati po dva finalista, a na završnoj svečanosti, koja će se održati 26. novembra 2020., proglasit će pobjednika za svako od devet područja konkursa.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO