Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaZlatni septembar mjesec podizanja svijesti o dječijem raku - Budi Zlatan!

Zlatni septembar mjesec podizanja svijesti o dječijem raku – Budi Zlatan!

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, nizom aktivnosti u mjesecu septembru pod sloganom „Budi zlatan“.

Kampanja će simbolično započeti danas od 20.00 do 00.00 sati osvjetljenjem važnih građevina u gradovima koje će posjetiti ovog septembra i koji će se pozlatiti u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka.

U znak podrške u obilježavanju Zlatnog septembra – mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku večeras biti osvjetljenje slijedeće građevine u BiH: Mostar – Stari Most, Bihać –Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać i zvonik Crkve Sv.Ante, Tuzla – zgrada Kantonalne privredne komore, Sarajevo – Zemaljski muzej, Akademija likovnih umjetnostii  Zgrada zajedničkih institucija BiH.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi.

Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja.

Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo.

Zlatni septembar

„Život poslije raka…

Borba se nastavlja“ Budi zlatan!

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO