Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleBiscuite Boutique by Azra – priča koja traje!

Biscuite Boutique by Azra – priča koja traje!

Većina ljudi  voli slatko, a svi oni koji ga vole  uvijek poslije glavnog obroka vole uživati u slatkom  zalogaju. Bilo da su u pitanju kolači ili torte pravimo ih sami, a često ih uzimamo za van ili naručujemo u nekoj od slastičarnica. Svaka slastičarnica ima svoj stil i posebnost.  

Nekada su ti stilovi interesantni,  nekada jednolični, ponekad su veoma moderni a ponekad tradicionalni. No malo je onih koji su zadržali kvalitet i kozistentnost u godinama svog rada i poslovanja. Zapravo malo je onih koji su prepoznatljivi i ne liče nekom već isporbanom okusu.

Kada bi kolači mogli pričati ispričali bi priču o nastanku Slastičarne Azra i ljubavi prema kuhanju i slasticama  koja traje već pune  23 godine.

Još davne  1997. godine kada je Azra krenula malim koracima bilo je jasno da će postati i ostati prepoznatljiva po svojoj posebnosti.  Azra osmišljava svaki recept brižno i slastice postaju prepoznatljive po svojoj kvaliteti koji su zadržali i do danas.  Nema tu mnogo  vrsta ali postoji postojanost i lepršavost okusa tradicije i kvalitete.

Kroz godine kolači i torte su se prilagođavali i novim i suvrmenim okusima kao i potrebama klijenata ali su su uvijek ostajali autentični.

Ono što izdvaja Slastičarnu Azra od ostalih je to što sve svoje proizvode izrađuje od pažljivo izabranih svježih namirnica i kreira snove o slatkom užitku koje lako prepoznajete radi kvaliteta, svježine i osebujnosti okusa.

Slastičarna Azra sada vam je bliža nego ikada. U srcu Sarajeva u ulici Kulovića 6. u maloj ali toploj atmosferi  Café Biscuite Boutique,  možete probati, naručiti ili samo pogledati slastice koje je za vas pripremila Slastičarna Azra. Možete popiti i kafu ili neko drugo piće i u miru  provesti vrijeme sa prijateljima ili poslovnim partnerima.  Mada mislimo da ćete teško odoljeti da ne probate jedanu od slastica.

Po ulasku u prostor mami vas oslikanost  prostora kao da ulazite u nekakvu priču iz davnina. Oslikani crno bijeli zidovi  odišu toplinom doma koji vas poziva da primjetite vitirnu kao nekakav slatki oltar pun svježih slastica. Tu ćete u ponudi pronaći kolače bajkovitih naziva  torte Anđeo, Šuškava ali i nešto modernija izdanja Lemon tart, Pavlova i cookies u tri različita okusa i naravno da ne zaboravimo sitne kolače napravljene po recepturi koja se nije promijenila već pune 23 godine i još uvijek se traži narudžba više. Ali ako zamislite nekakavu svoju čaroliju , vaša Spastičarna Azra će kreirati i pripremiti tu čaroliju prema vašim željama.

Slastičarna Azra u svojoj ponudi ima i zdravu varijantu torti i kolača napravljenu prema potrebama svakog klijenta pa će te za vaše potrebe pronaći gluten free tortu, vegan tortu i kolače za dijabetičare.

Zato dođite i isprobajte naše kolače a sigurni smo da ćete ih i naručiti.

Svi ste dobro došli!

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO