Nedjelja, 14 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeZada Pharmaceuticals podržala djecu oboljelu od raka donacijom imuno preparata

Zada Pharmaceuticals podržala djecu oboljelu od raka donacijom imuno preparata

Mnoge su društveno odgovorne kompanije stale uz djecu oboljelu od raka u, za njih, teškim trenucima, a svakako jedna od njih je i Zada Pharmaceuticals.

Naime, kompanija Zada je, zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka, u februaru 2020.godine pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za djecu oboljelu od raka koja se liječe u Sarajevu i Tuzli, a koja je planirana da traje do februara 2021.godine.

U toj godini dana kupovinom Zadinih proizvoda: Kurkumin Forte, Relaxan i Relaxan Dreams građani doniraju sredstva za djecu oboljelu od raka i Udruženje Srce za djecu.

Da bi pružili dodatnu podršku tokom njihovog liječenja Zada Pharmaceuticals je u okviru ove kampanje danas uručila vrijednu donaciju svojih imuno preparata za djecu koja se nalaze trenutno u procesu liječenja na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli, a kojima je ovaj vid podrške itekako važan i bitan. Uz spomenute preparate donirali su bojanke, puzzle i edukativne materijale za djecu te su na taj način pokazali da brinu i za druge aspekte problema koje imaju djeca oboljela od raka tokom isrpljujućeg liječenja.

Voditi brigu o zdravlju najteže oboljelih mališana je jedan od najhumanijih gestova.

Važno je spomenuti da je Zada podržala Udruženje Srce za djecu i djecu oboljelu od raka i tokom pandemije COVID-19 još jednom donacijom preparata za roditelje naših hrabrih heroja koji su isto tako veliki borci i trebaju veliku podršku.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO