Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeMame i bebeSnaga sunca u jednom Wellcare vitamin D3 potisku!

Snaga sunca u jednom Wellcare vitamin D3 potisku!

Prema najnovijim istraživanjima, naučnici su utvrdili da vrlo veliki broj ljudi ima nisku razinu vitamina D u serumu, a ubrzani stil života značajno doprinosi njegovom niskom unosu i endogenom stvaranju.

Iako se kalendarski početak ljeta bliži, klimatske promjene koje se dešavaju u svijetu a i kod nas nisu uslov da očekujemo ljetne temperature i jačinu sunčeve enegije.

Treba imati na umu da su nas koronavirus i mjere za smanjenje zaraze „zarobili“ u kući a zbog niže temperature još uvijek nismo u potpunosti izašli iz dugih rukava s toga nam je potrebno ojačati imunitet i održavati normalni nivo vitamina D.

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištenju kalcija i fosfora, te tako pomaže u održavanju zdravlja kostiju, normalnoj funkciji mišića, te normalnoj funkciji imunološkog sistema jer ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Kada nivo vitamina D potrebnog za zdrave kosti i mišiće nije zadovoljen ishranom i/ili izlaganjem suncu, potrebno je uzeti dodatak koji sadrži vitamin D. Znakovi manjka vitamina D uključuju sklonost prehladi, brzo umaranje, krhkost zuba i kostiju, depresiju i anksioznost.

Wellcare Vitamin D3  predstavlja oralni dodatak prehrani koji koriste djeca i odrasli kako bi zadovoljili svoje dnevne potrebe i izbjegli nedostak vitamina D. Wellcare vitamin D3 sprej pruža izvrsnu apsorpciju. Vitamin D se kroz sluznicu apsorbira izravno u krv, što znači da apsorpcija nije ovisna od zdravlja probavnog sistema. Ne uzrokuje nadutost ili grčeve. Svaki sprej pruža sigurnu količinu vitamina D. Wellcare D3 sprej ne sadrži gluten, umjetne boje, konzervanse, šećer i zaslađivače. Pomoćna tvar je maslinovo ulje. Wellcare Vitamin D3  mogu da koriste svi, od novorođenčadi, djece, odraslih, trudnica i dojilja do starijih ljudi.

Prema europskim standardima dnevna preporuka vitamina D: za djecu do 12 mjeseci 400 IU („plavi“ sprej), za uzrast 1-7 godina i adolescenti, 600 IU („crveni“ sprej), trudnice i dojilje 1500-2000 IU dok se za starije od 70 godina preporučuje 800-2000 IU („ljubičasti“ sprej).

Klinički je dokazano da je formulacija spreja značajno efikasnija u odnosu na kapsule ili tablete vitamina D jer se apsorbuje direktno u krv. SPREJ JE EFIKASNIJI OD TABLETA!

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO