Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyle„Derbi“ nova sportska emisija u programu TV1

„Derbi“ nova sportska emisija u programu TV1

Od 20. augusta u programskoj shemi TV1 svoje mjesto dobit će polusatna sedmična emisija o fudbalu pod nazivom „Derbi“. Ovu sportsku emisiju uređivat će i voditi novinar TV1 Bojan Govedarica, a u programu će biti ponedjeljkom, odnosno četvrtkom u 18:25 sati, u zavisnosti od rasporeda Premijer fudbalske lige BiH.
„Emisija govori isključivo o fudbalu. Fokusirana je na dešavanja u okviru Premijer fudbalske lige BiH, ali pratimo i Prvu ligu Federacije BiH, Prvu ligu Republike Srpske, Žensku premijer ligu BiH i Futsal premijer ligu BiH. Kada budu odigravane derbi utakmice pripremat ćemo specijalno izdanje emisije u kojoj ćemo taj meč analizirati sa kompetentnim gostima“, najavljuje Bojan Govedarica.

Govedarica je svjestan da na bh. medijskoj sceni već ima nekoliko emisija o fudbalu, ali je siguran da će se „Derbi“ nametnuti kvalitetom sadržaja, te postati prepoznatljiv po tome što će prostor davati i utakmicama nižih fudbalskih liga u BiH.
„Prednost je što ćemo ovu emisiju producirati u saradnji sa portalom sport1.ba. Nastojat ćemo producirati program koji će privući ljubitelje fudbala i imati uvijek sadržaj po kojem ćemo biti ekskluzivni i prepoznatljivi. Nećemo samo izvještavati, nego ćemo sa igračima, igračicama i njihovim trenerima, te fudbalskim stručnjacima analizirati utakmice, i gledaoce konstantno “držati budnim”, objašnjava Govedarica.
Analize učinaka pojedinaca i klubova
„Na jednom mjestu sažimat ćemo sva dešavanja u bh. fudbalu i promovirati ovaj sport, u nadi da ćemo na taj način ponukati dodatnu zainteresovanost javnosti za dešavanja na terenima diljem Bosne i Hercegovine. Analizirat ćemo učinke pojedinaca i klubova, grafički ih prikazivati, analizirati postavke igrača, promovirati mlade talente, ali i ukazivati na sve nepravilnosti koje se pojavljuju u pojedinim ligama“, kaže poznati bh. sportski novinar Sanel Konjhodžić, urednik portala sport1.ba.
 
 
 
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO